Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Klasický okurkový salát:
Okurku oloupeme a nastrouháme.
Vodu, cukr a ocet důkladně promícháme, dokud se cukr nerozpustí. Osolíme a opepříme.
Dresink nalijeme na nastrouhanou okurku, zamícháme, necháme 10 minut odstát. Podle potřeby dochutíme.
Tip: Množství cukru a octa upravte dle chuti. Záleží, zda máte rádi spíše kyselejší, nebo sladší.
Krémový okurkový salát se zakysanou smetanou:
Okurku zbavíme semínek, oloupeme a nastrouháme.
Okurku osolíme, necháme rozležet a následně vyždímáme. Do vyždímané okurky přidáme pepř, kopr, česnek a případně dosolíme. Přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a necháme 10 minut odležet. V případě potřeby dochutíme.
Tip: Zakysanou smetanu můžete nahradit jogurtem.