Domácí tatarka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká, Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte svůj oblíbený recept na domácí tatarskou omáčku? Šéfkuchař Roman Paulus jeden takový má a rád se o něj podělí. Domácí tatarku připravuje s cibulí, okurek, okurkového láku a hořčice. A pokud chcete být opravdoví fajnšmekři, můžete začít přípravou domácí majonézy! Tatarku si pak nejlépe vychutnáte s hranolky nebo smaženým sýrem. Anebo nejlépe s obojím najednou!

Tagy

Omáčky a polévky

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 180 g majonéza
  • 25 g naložené okurky
  • 1 × lžíce listová petržel
  • 25 g cibule
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice
  • 30 ml lák od okurek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 349 kJ / 325 kcal

Bílkoviny

0,90 g

Tuky

34,10 g

Vláknina

0,30 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

2,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme majonézu s nadrobno nakrájenou naloženou okurkou, nasekanou listovou petrželí, najemno nakrájenou cibulí a hořčicí. 

Doma si můžete připravit i majonézu. Jak na to, se dozvíte v Kulinářské akademii zde.

02.Naředíme lákem z okurek, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo