Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Smažená kuřecí křidélka s bramborovou kaší a ajvarem

 Existuje snad nějaký masožravec, který by nemiloval smažená kuřecí křidélka? Připravte si je podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který je před smažením obaluje ve směsi mouky a červené papriky (pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete použít místo sladké pálivou papriku). Zatímco se budou křidélka smažit, můžete rozmixovat brambory s máslem v jemnou bramborovou kaši a namíchat jednoduchý salát s jarní cibulkou a citronovou šťávou. Nejlépe si nakonec pochutnáte, když budete vše podávat s dipem v podobě chutného ajvaru.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžička mletý kmín Kania
  • na smažení řepkový olej Vita D´or
  • 50 g máslo Pilos
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst listový salát mix
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • olivový olej Primadonna
  • 60 g ajvar

POSTUP

Bramborová kaše:

Brambory očistíme, překrojíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Přecedíme a trochu vody z brambor odložíme bokem. K bramborám přilijeme rozpuštěné máslo, vodu z brambor a rozmixujeme dohladka. 

Smažená kuřecí křídla: 

Křídla překrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Obalíme ve směsi mouky, papriky a mletého kmínu. 

Nadbytečnou mouku oklepeme a osmažíme v hrnci s rozpáleným olejem dokřupava. 

Míchaný salát:

Listový salát smícháme s nasekanou lahůdkovou cibulkou. Ochutíme solí, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem. 

Servírování:

Smažená kuřecí křidélka servírujeme s bramborovou kaší, listovým salátem a ajvarem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU