Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nakrájený česnek a restujeme dozlatova. Omyté a osušené vepřové kostky osolíme, opepříme, přidáme do hrnce a orestujeme ze všech stran. Přidáme mletou papriku, orestujeme jen krátce, aby se paprika nespálila a podlijeme vývarem. Přidáme do plátýnka zabalené kuličky nového koření, černého pepře a bobkové listy. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Přidáme scezené a nakrájené kysané zelí a dusíme ještě 15 až 20 minut. V misce smícháme pomocí metličky mouku se smetanou ke šlehání, směsí zahustíme a vaříme ještě aspoň 15 minut.
Tip: Segedínský guláš můžeme ochutit cukrem nebo šťávou z kysaného zelí.
Segedínský guláš servírujeme v hlubokém talíři ochucený lžíci zakysané smetany. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo špecle.