Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 50 min.

Segedínský guláš

Připravte si spolu s Romanem Paulusem klasiku české kuchyně! Recept na segedínský guláš najdete na stránkách Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 800 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • rostlinný olej Promienna
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 3 polév. lž. sladké papriky Mikado
  • 1.5 l vepřového vývaru
  • 10 kuliček nového koření Mikado
  • 10 kuliček černého pepře Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 300 g kysaného zelí
  • 2 polév. lž. hladké mouky Castello
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 4 polév. lž. zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • plátýnko
  • provázek
  • metlička

POSTUP

Segedínský guláš

V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nakrájený česnek a restujeme dozlatova. Omyté a osušené vepřové kostky osolíme, opepříme, přidáme do hrnce a orestujeme ze všech stran. Přidáme mletou papriku, orestujeme jen krátce, aby se paprika nespálila a podlijeme vývarem. Přidáme do plátýnka zabalené kuličky nového koření, černého pepře a bobkové listy. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Přidáme scezené a nakrájené kysané zelí a dusíme ještě 15 až 20 minut. V misce smícháme pomocí metličky mouku se smetanou ke šlehání, směsí zahustíme a vaříme ještě aspoň 15 minut.

Tip: Segedínský guláš můžeme ochutit cukrem nebo šťávou z kysaného zelí.

Servírování

Segedínský guláš servírujeme v hlubokém talíři ochucený lžíci zakysané smetany. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo špecle.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU