Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Máslo rozpustíme v rozehřátém hrnci a přidáme hladkou mouku.
Tip: Na přípravu jíšky můžete použít máslo, sádlo nebo olej.
Promícháme a zarestujeme. Mouka s tukem se dobře spojí a podle délky restování připravíme světlou nebo tmavou jíšku.
Světlá jíška - restujeme 1-2 minuty, aby zůstala světlá.
Tmavá jíška - restujeme dokud jíška lehce nezhnědne. Vypneme plamen a necháme dojít.
Světlá jíška se hodí na přípravu bešamelu nebo k zahuštění světlých omáček. Tmavá jíška se hodí spíše do gulášové či dršťkové polévky.
Tip: Vždy, když přidáváte do jídla jíšku, nezapomeňte ho ještě alespoň 15-20 minut provářet. Díky tomu nebude mouka v jídle cítit.