Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Chřestová polévka

Chřestový krém je polévka, kterou jednoduše musíte ochutnat. A nejlépe si ji předtím sami uvařit. Díky video receptu šéfkuchaře Romana Pauluse to pro vás bude hračka. Polévka z bílého chřestu skvěle doplní třeba sváteční oběd, ale klidně může být i sama o sobě lehnou letní večeří. Roman Paulus vám ukáže, jak krém správně zahustit (v tomto případě jíškou) i jak ho propasírovat, což přijde v případě chřestové polévky vhod. Když ji budete podávat s hlavičkami zeleného chřestu (nebo třeba s petrželí) a křupavými krutonky, zůstanou na stole po pár minutách jen prázdné talíře.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • mixér
  • kovové sítko

POSTUP

Na lžíci másla orestujeme pórek nakrájený na kolečka a cibuli na kostičky, později přidáme bílý chřest nakrájený na kousky a restujeme do změknutí. Podlijeme bílým vínem, ochutíme trochou cukru a soli, podlijeme chřestovým a případně i kuřecím vývarem. Vaříme 25–30 minut.

Tip: Pro vegetariánskou verzi vynechte kuřecí vývar a použijte pouze chřestový. Jak si připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Z dvou lžic másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Studenou jíšku vmícháme do vroucí polévky, přidáme smetanu a necháme vařit 15–20 minut. Během vaření mícháme.

Do provařené polévky přidáme pár kapek citronové šťávy a vše dobře rozmixujeme. Přecedíme přes jemné kovové sítko a v případě potřeby dochutíme.

Podáváme v misce se špičkami zeleného chřestu a krutonky z na másle opečené housky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU