Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Chřestová polévka s krevetami

Sezóna zeleného i bílého chřestu je tady! Využijte ji naplno a připravte si lahodnou chřestovou polévku doplněnou marinovanými krevetami, avokádem a rajčaty.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 50 g cibule
  • 500 g zelený chřest + špičky na ozdobu
  • 100 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 50 ml suché bílé víno
  • 800 ml zeleninový vývar
  • 100 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Marinované krevety:

  • 1 × avokádo
  • 8 ks cherry rajčata
  • čerstvá pažitka
  • 200 g vařené krevety
  • houskové krutonky
  • extra panenský olivový olej Primadonna

POSTUP

1. V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme cibuli nakrájenou menší kousky. Přidáme zelený chřest nakrájený na menší kousky a oloupané syrové brambory na kostky. Osolíme, opepříme a necháme zarestovat.

2. Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme. Poté podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme pod pokličkou doměkka.

3. Po provaření přilijeme smetanu a rozmixujeme dohladka.

Marinované krevety:

4. V misce smícháme oloupané a na kostičky nakrájené avokádo, cherry rajčata na čtvrtiny, špičky zeleného chřestu, nasekanou pažitku a uvařené krevety nakrájené na kousky.

5. Marinované krevety s avokádem a rajčaty umístíme doprostřed hlubšího talíře, zalijeme připravenou polévkou, dozdobíme houskovými krutonky a zakápneme olivovým olejem.

Tip: Jak se připravují křupavé krutonky, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 411 kcal, 19 g bílkovin, 22 g sacharidů, 25 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.