Sezóna zeleného i bílého chřestu je tady! Využijte ji naplno a připravte si lahodnou chřestovou polévku doplněnou marinovanými krevetami, avokádem a rajčaty.
Sezóna zeleného i bílého chřestu je tady! Využijte ji naplno a připravte si lahodnou chřestovou polévku doplněnou marinovanými krevetami, avokádem a rajčaty.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme cibuli nakrájenou menší kousky. Přidáme zelený chřest nakrájený na menší kousky a oloupané syrové brambory na kostky. Osolíme, opepříme a necháme zarestovat.
2. Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme. Poté podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme pod pokličkou doměkka.
3. Po provaření přilijeme smetanu a rozmixujeme dohladka.
4. V misce smícháme oloupané a na kostičky nakrájené avokádo, cherry rajčata na čtvrtiny, špičky zeleného chřestu, nasekanou pažitku a uvařené krevety nakrájené na kousky.
5. Marinované krevety s avokádem a rajčaty umístíme doprostřed hlubšího talíře, zalijeme připravenou polévkou, dozdobíme houskovými krutonky a zakápneme olivovým olejem.
Tip: Jak se připravují křupavé krutonky, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 411 kcal, 19 g bílkovin, 22 g sacharidů, 25 g tuků.