Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Sezóna zeleného i bílého chřestu je tady! Využijte ji naplno a připravte si lahodnou chřestovou polévku doplněnou marinovanými krevetami, avokádem a rajčaty.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 333 kJ / 319 kcal
Bílkoviny
17,70 g
Tuky
20,60 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
17,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme cibuli nakrájenou menší kousky. Přidáme zelený chřest nakrájený na menší kousky a oloupané syrové brambory na kostky. Osolíme, opepříme a necháme zarestovat.
02.Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme. Poté podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme pod pokličkou doměkka.
03.Po provaření přilijeme smetanu a rozmixujeme dohladka.
04.V misce smícháme oloupané a na kostičky nakrájené avokádo, cherry rajčata na čtvrtiny, špičky zeleného chřestu, nasekanou pažitku a uvařené krevety nakrájené na kousky.
05.Marinované krevety s avokádem a rajčaty umístíme doprostřed hlubšího talíře, zalijeme připravenou polévkou, dozdobíme houskovými krutonky a zakápneme olivovým olejem.
Jak se připravují křupavé krutonky, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT