Chřestová polévka s krevetami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sezóna zeleného i bílého chřestu je tady! Využijte ji naplno a připravte si lahodnou chřestovou polévku doplněnou marinovanými krevetami, avokádem a rajčaty.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 50 g cibule
  • 500 g zelený chřest + špičky na ozdobu
  • 100 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 50 ml suché bílé víno
  • 800 ml zeleninový vývar
  • 100 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Marinované krevety:

  • 1 × avokádo
  • 8 ks cherry rajčata
  • čerstvá pažitka
  • 200 g vařené krevety
  • houskové krutonky
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 333 kJ / 319 kcal

Bílkoviny

17,70 g

Tuky

20,60 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

17,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme cibuli nakrájenou menší kousky. Přidáme zelený chřest nakrájený na menší kousky a oloupané syrové brambory na kostky. Osolíme, opepříme a necháme zarestovat.

02.Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme. Poté podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme pod pokličkou doměkka.

03.Po provaření přilijeme smetanu a rozmixujeme dohladka.

Marinované krevety:

04.V misce smícháme oloupané a na kostičky nakrájené avokádo, cherry rajčata na čtvrtiny, špičky zeleného chřestu, nasekanou pažitku a uvařené krevety nakrájené na kousky.

05.Marinované krevety s avokádem a rajčaty umístíme doprostřed hlubšího talíře, zalijeme připravenou polévkou, dozdobíme houskovými krutonky a zakápneme olivovým olejem.

Jak se připravují křupavé krutonky, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo