Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hovězí dršťky se skvěle hodí na přípravu klasické dršťkové polévky s vynikajícím gulášovým nádechem. Recept na dršťkovku natočil i šéfkuchař Roman Paulus, a tak se do ní můžete s radostí pustit. Oproti té klasické přidává Roman Paulus do základu kromě cibule a kmínu také najemno nakrájenou kořenovou zeleninu, díky které je polévka vydatnější a chuťově bohatší. Zjistíte také, jak na přípravu jíšky a jak ji následně dobře provařit, aby po ní v polévce nezůstala žádná nežádoucí moučná chuť. A pak už se můžete směle dát do ochutnávání!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 418 kJ / 342 kcal
Bílkoviny
21,40 g
Tuky
20,80 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
17,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na polovině sádla dosklovata orestujeme na kostky nakrájenou cibuli s kmínem. Následně přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) pokrájenou na nudličky, po chvíli zaprášíme mletou paprikou, orestujeme a podlijeme vývarem. Doplníme o dršťky, osolíme, opepříme a provaříme.
02.V malém hrnci rozehřejeme zbylé sádlo, zaprášíme moukou a připravíme tmavší jíšku. Necháme trochu vychladnout a za stálého míchání ji přendáme do vroucí polévky. Ochutíme najemno nasekaným česnekem a vaříme asi 20 minut.
Jak připravit domácí tmavou jíšku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Hotovou polévku dochutíme majoránkou a před podáváním posypeme sekanou listovou petrželí. Podáváme ideálně s čerstvým pečivem.
K dršťkové se skvěle hodí domácí chléb ze zámku podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT