Dršťková polévka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hovězí dršťky se skvěle hodí na přípravu klasické dršťkové polévky s vynikajícím gulášovým nádechem. Recept na dršťkovku natočil i šéfkuchař Roman Paulus, a tak se do ní můžete s radostí pustit. Oproti té klasické přidává Roman Paulus do základu kromě cibule a kmínu také najemno nakrájenou kořenovou zeleninu, díky které je polévka vydatnější a chuťově bohatší. Zjistíte také, jak na přípravu jíšky a jak ji následně dobře provařit, aby po ní v polévce nezůstala žádná nežádoucí moučná chuť. A pak už se můžete směle dát do ochutnávání!

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × lžíce sádlo Pikok
  • 2 × cibule
  • 1 × lžička kmín Kania
  • 35 g mrkev
  • 35 g kořenová petržel
  • 30 g celer
  • 2 × lžíce mletá maďarská paprika Kania
  • 1,2 × silný hovězí vývar
  • 500 g vařené hovězí dršťky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × hrst sušená majoránka Kania
  • 1 × snítka listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 418 kJ / 342 kcal

Bílkoviny

21,40 g

Tuky

20,80 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

17,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na polovině sádla dosklovata orestujeme na kostky nakrájenou cibuli s kmínem. Následně přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) pokrájenou na nudličky, po chvíli zaprášíme mletou paprikou, orestujeme a podlijeme vývarem. Doplníme o dršťky, osolíme, opepříme a provaříme. 

02.V malém hrnci rozehřejeme zbylé sádlo, zaprášíme moukou a připravíme tmavší jíšku. Necháme trochu vychladnout a za stálého míchání ji přendáme do vroucí polévky. Ochutíme najemno nasekaným česnekem a vaříme asi 20 minut. 

Jak připravit domácí tmavou jíšku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Hotovou polévku dochutíme majoránkou a před podáváním posypeme sekanou listovou petrželí. Podáváme ideálně s čerstvým pečivem.

K dršťkové se skvěle hodí domácí chléb ze zámku podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo