Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Dršťková polévka

Hovězí dršťky se skvěle hodí na přípravu klasické dršťkové polévky s vynikajícím gulášovým nádechem. Recept na dršťkovku natočil i šéfkuchař Roman Paulus, a tak se do ní můžete s radostí pustit. Oproti té klasické přidává Roman Paulus do základu kromě cibule a kmínu také najemno nakrájenou kořenovou zeleninu, díky které je polévka vydatnější a chuťově bohatší. Zjistíte také, jak na přípravu jíšky a jak ji následně dobře provařit, aby po ní v polévce nezůstala žádná nežádoucí moučná chuť. A pak už se můžete směle dát do ochutnávání!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × lžíce sádlo Pikok
  • 2 × cibule
  • 1 × lžička kmín Kania
  • 35 g mrkev
  • 35 g kořenová petržel
  • 30 g celer
  • 2 × lžíce mletá maďarská paprika Kania
  • 1,2 × silný hovězí vývar
  • 500 g vařené hovězí dršťky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × hrst sušená majoránka Kania
  • 1 × snítka listová petržel

POSTUP

Na polovině sádla dosklovata orestujeme na kostky nakrájenou cibuli s kmínem. Následně přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) pokrájenou na nudličky, po chvíli zaprášíme mletou paprikou, orestujeme a podlijeme vývarem. Doplníme o dršťky, osolíme, opepříme a provaříme. 

V malém hrnci rozehřejeme zbylé sádlo, zaprášíme moukou a připravíme tmavší jíšku. Necháme trochu vychladnout a za stálého míchání ji přendáme do vroucí polévky. Ochutíme najemno nasekaným česnekem a vaříme asi 20 minut. 

Tip: Jak připravit domácí tmavou jíšku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Hotovou polévku dochutíme majoránkou a před podáváním posypeme sekanou listovou petrželí. Podáváme ideálně s čerstvým pečivem.

Tip: K dršťkové se skvěle hodí domácí chléb ze zámku podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 270 kcal, 23 g bílkovin, 12 g sacharidů, 14 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU