Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hlívu očistíme a natrháme na nudličky. Cibuli, česnek a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.
Připravíme tmavou jíškou asi z 2 lžic hladké mouky a 2 lžic oleje. Necháme vychladnout.
Tip: Jak připravit jíšku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
V hrnci se lžící rozpáleného oleje orestujeme cibuli na barvu (asi 3 minuty). Přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), česnek, hlívu a krátce zarestujeme. Ochutíme sekanými rajčaty, kmínem, sladkou a uzenou paprikou, pepřem a solí. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.
Tip: Jak domácí zeleninový vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Provařenou polévku zahustíme vychladlou jíškou a vaříme dalších 20 minut.
Hotovou polévku dochutíme majoránkou.
Podáváme v misce nebo hlubokém talíři, ozdobené nasekanou listovou petrželí, spolu s krajícem křupavého chleba.
Orientační nutriční hodnoty (4 porce): 1263 kcal, 36 g bílkovin, 184 g sacharidů, 36 g tuků
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 316 kcal, 9 g bílkovin, 46 g sacharidů, 9 g tuků