Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Slavnostní pokrm pro slavnostní příležitost – to je pečená pražská šunka na medu s hřebíčky podávaná s pečenými batáty. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse.
Energie
1 678 kJ / 401 kcal
Bílkoviny
40,50 g
Tuky
8,50 g
Vláknina
0,20 g
Sůl
5,30 g
Sacharidy
33,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Šunku nařežeme na kůži tak, abychom získali čtverce, do nichž zapícháme hřebíčky. Takto připravenou šunku vložíme do zapékací mísy
Jak správně nařezat kůži pražské šunky, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
02.Do misky vložíme med, likérové víno, dijonskou a plnotučnou hořčici, promícháme a touto marinádou šunku přelijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu. Šunku necháme zezlátnout a lehce zkaramelizovat a průběžně přeléváme marinádou.
03.Šunku podáváme nakrájenou na plátky s dvakrát pečenými batáty, hodí se také bramborová kaše s nakládanou červenou cibulí nebo hrachová kaše. Nakonec přelijeme výpekem a ozdobíme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT