Pražská šunka na medu s hřebíčkem

play Přehrát video recept
Pražská šunka na medu s hřebíčkem
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Slavnostní pokrm pro slavnostní příležitost – to je pečená pražská šunka na medu s hřebíčky podávaná s pečenými batáty. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 1 × pražská šunka Deluxe
  • celé hřebíčky
  • 200 g med Maribel
  • 200 ml červené likérové víno Tawny Port
  • 1 × lžíce dijonská hořčice Kania
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice Kania
  • na ozdobu lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 678 kJ / 401 kcal

Bílkoviny

40,50 g

Tuky

8,50 g

Vláknina

0,20 g

Sůl

5,30 g

Sacharidy

33,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Šunku nařežeme na kůži tak, abychom získali čtverce, do nichž zapícháme hřebíčky. Takto připravenou šunku vložíme do zapékací mísy

Jak správně nařezat kůži pražské šunky, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

02.Do misky vložíme med, likérové víno, dijonskou a plnotučnou hořčici, promícháme a touto marinádou šunku přelijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu. Šunku necháme zezlátnout a lehce zkaramelizovat a průběžně přeléváme marinádou. 

03.Šunku podáváme nakrájenou na plátky s dvakrát pečenými batáty, hodí se také bramborová kaše s nakládanou červenou cibulí nebo hrachová kaše. Nakonec přelijeme výpekem a ozdobíme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo