Polévka z řeřichy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Lehká a plná chuti, taková je řeřichová polévka podle receptu Romana Pauluse. Podávat ji můžete s krutonky nebo třeba s pošírovaným vejcem.


Tagy

Velikonoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × stonek řapíkatý celer
  • sůl
  • pepř
  • 300 g brambory
  • 600 ml zeleninový vývar
  • 100 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 × špetka muškátový oříšek
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • 100 g čerstvá řeřicha + na ozdobu

Na ozdobu:

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 057 kJ / 253 kcal

Bílkoviny

3,80 g

Tuky

18,40 g

Vláknina

2,50 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

19,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na menší kousky, česnek nadrobno a řapíkatý celer na kousky. Osolíme, opepříme a přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek a necháme chvíli vařit. Poté přidáme citronovou šťávu. Přendáme do mixéru, přidáme řeřichu a mixujeme dohladka. 

Část řeřichy můžete nahradit čerstvým špenátem.

02.Polévku podáváme ozdobenou zakysanou smetanu, chlebovými krutonky a řeřichou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo