Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Polévka z řeřichy

Lehká a plná chuti, taková je řeřichová polévka podle receptu Romana Pauluse. Podávat ji můžete s krutonky nebo třeba s pošírovaným vejcem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × stonek řapíkatý celer
  • sůl
  • pepř
  • 300 g brambory
  • 600 ml zeleninový vývar
  • 100 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 × špetka muškátový oříšek
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • 100 g čerstvá řeřicha + na ozdobu

Na ozdobu:

POSTUP

V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na menší kousky, česnek nadrobno a řapíkatý celer na kousky. Osolíme, opepříme a přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek a necháme chvíli vařit. Poté přidáme citronovou šťávu. Přendáme do mixéru, přidáme řeřichu a mixujeme dohladka. 

Tip: Část řeřichy můžete nahradit čerstvým špenátem.

Polévku podáváme ozdobenou zakysanou smetanu, chlebovými krutonky a řeřichou. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 343 kcal, 5 g bílkovin, 28 g sacharidů, 23 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.