Lehká a plná chuti, taková je řeřichová polévka podle receptu Romana Pauluse. Podávat ji můžete s krutonky nebo třeba s pošírovaným vejcem.
Lehká a plná chuti, taková je řeřichová polévka podle receptu Romana Pauluse. Podávat ji můžete s krutonky nebo třeba s pošírovaným vejcem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na menší kousky, česnek nadrobno a řapíkatý celer na kousky. Osolíme, opepříme a přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek a necháme chvíli vařit. Poté přidáme citronovou šťávu. Přendáme do mixéru, přidáme řeřichu a mixujeme dohladka.
Tip: Část řeřichy můžete nahradit čerstvým špenátem.
Polévku podáváme ozdobenou zakysanou smetanu, chlebovými krutonky a řeřichou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 343 kcal, 5 g bílkovin, 28 g sacharidů, 23 g tuků.