Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Brokolicová polévka s kešu pastou

Šéfkuchař Roman Paulus prozradí, jak připravit brokolicový krém tak, aby byl krásně zelený (běžně totiž brokolice při vaření šedne) i jak udělat výbornou pastu z kešu oříšků a kokosového oleje, která dodá polévce jedinečnou chuť. Výhodou tohoto krému je i to, že je vegetariánský (bez krutonků dokonce veganský), a tak jím uděláte radost naprosto každému a navíc vám po něm nebude těžko.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Polévka

  • bio extra panenský olivový olej
  • 1 ks cibule
  • 2 ks řapíky celeru
  • 4 ks mladé řapíky na servírování
  • 1 ks menší fenykl
  • sůl
  • pepř
  • 1 ks brokolice
  • 1 l vody
  • 2 polév. lž. miso pasty
  • chilli olej na servírování

Pasta z kešu ořechů

  • 100 g kešu ořechů
  • 2 polév. lž. kokosového oleje
  • sůl
  • 100 ml studené vody

Chlebové krutonky

  • chléb (ideálně pár dní starý)
  • máslo

POSTUP


Polévka:

V rozpáleném hrnci na olivovém oleji krátce zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a fenykl, lehce osolíme, opepříme a přidáme menší růžičky brokolice.

 

Tip: Pokud chcete zelenější polévku, připravte ji z košťálu a vrcholné zelené růžičky stranou krátce zblanšírujte a přidejte až do finálního mixování.

 

Krátce orestovanou brokolici zalijeme vodou, přidáme miso pastu a necháme asi 10 minut vařit. Hotovou polévku rozmixujeme najemno.

 

Tip: Místo vody můžete použít i zeleninový vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.

 

Polévku podáváme s vnitřním řapíkem celeru, kešu pastou, chlebovými krutonky a chilli olejem.

 

Pasta z kešu ořechů:

Kešu, kokosový olej, 100 ml studené vody a sůl rozmixujeme na jemnou pastu.

 

Chlebové krutonky:

Chléb nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a restujeme v pánvi s rozpuštěným máslem ze všech stran dozlatova.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU