Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku zpěníme na másle, přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, opepříme, osolíme a po chvíli podlijeme vínem. Necháme svařit na polovinu, přidáme vývar a vaříme do změknutí brambor 20-25 minut.
Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Medvědí česnek rozkrojíme na listy a stonky. Pokrájené stonky přidáme do polévky a listy s trochou vody rozmixujeme na jemnou pastu.
Když jsou brambory měkké, přidáme do polévky smetanu a rozmixujeme. Během mixování přidáme pastu z medvědího česneku a ještě jednou dobře promixujeme.
Podáváme s uzeným lososem a pošírovaným vejcem ozdobené několika lístky medvědího česneku.
Tip: Jak připravit pošírované vejce se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Tip: Pro vegetariánskou verzi použijte zeleninový vývar a vynechte lososa.