Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Ovocná bublanina

Takhle nadýchanou bublaninu jste pravděpodobně ještě neochutnali. Není to zrovna rychlovka hotová za pár minut, ale když se do toho pustíte podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, zvládnete to hravě. Naučíte se hlavně to, jak správně připravit těsto a jak do něj postupně vmíchávat sníh z bílků, aby výsledná bublanina byla lehká jako obláček. To, jestli si ji dáte s višněmi, třešněmi, meruňkami, nebo něčím úplně jiným, je pak už jen na vás.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na ovocnou bublaninu

  • 7 × vajec „M“
  • 350 g krystalového cukru
  • špetka soli
  • 320 g másla + na vymazání
  • 1 × vanilkový lusk (zrníčka)
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 5 g prášku do pečiva
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 320 g hladké mouky
  • polohrubá mouka na vysypání plechu
  • ovoce dle chuti (meruňky, třešně, višně)

POSTUP

Citrony omyjeme a ostrouháme z nich kůru.

Ovoce omyjeme a vypeckujeme či nakrájíme dle potřeby.

Plechy nebo zapékací mísy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

Bílky s půlkou cukru vyšleháme do hustého sněhu.

Změklé máslo se zbytkem cukru a semínky z vanilkového lusku vyšleháme do pěny.

Tip: Z vydlabaného vanilkového lusku si můžete připravit vanilkovou omáčku, zmrzlinu a nebo domácí vanilkový cukr podle receptů Kuchyně Lidlu.

Do hmoty postupně zašleháme i žloutky, přidáme škrob, prášek do pečiva, citronovou kůru a nakonec opatrně zapracujeme i bílkový sníh a mouku.

Do každé vymazané formy rovnoměrně rozetřeme polovinu těsta.

Každý doplníme ovocem – vypeckovanými třešněmi a na měsíčky nakrájenými meruňkami. Podle chuti jeden plech doplníme drobenkou a druhý nikoli.

Tip: Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C  35–40 minut a porcujeme až po vychladnutí.

Buchtu bez drobenky před servírováním zasněžíme moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.