Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 40 min.

Hruškový koláč s mascarpone

Hrušková sezóna je poměrně krátká, proto ji využijte naplno a upečte si hruškový koláč s mascarpone. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 160 g másla Pilos (+ na vymazání)
  • 300 g hladké mouky Castello (+ na posypání válu)
  • 6 × lžíce cukru krystal Castello
  • 4 × lžíce vody

Náplň

  • 250 g mascarpone Italiamo
  • 230 g cukru krystal Castello
  • 2 × vejce "M"
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello
  • 3,5 × hrušky
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × balení skořicového cukru
  • 100 g mandlí Alesto
  • kulatá pečicí forma (průměr 28 cm)
  • kuchyňský robot
  • potravinová fólie
  • váleček

POSTUP

Těsto

V robotu ušleháme máslo, hladkou mouku a cukr krystal. Za stálého šlehání přidáme vodu. Těsto na vále zpracujeme, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice ztuhnout. Po vyndání z lednice těsto ještě lehce na pomoučněném vále propracujeme a vyválíme do tvaru formy, kterou jsme předem vymazali máslem (pokud je těsto příliš ztuhlé, můžeme ho do formy nastrouhat). Těsto přesahující přes okraje formy nožem odřízneme, okraje srovnáme a přitlačíme ke stěnám formy. Těsto propícháme lehce vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 20 – 25 minut.

Mezitím spaříme mandle horkou vodou, zbavíme je slupky a nasekáme.

Náplň

V robotu ušleháme mascarpone, cukr krystal a celá vejce. Přidáme hladkou mouku a mícháme. Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na poloviny, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Na hruškách vytvoříme pomocí nože ozdobné zářezy (např. do tvaru písmene „v“ ). Připravený krém nalijeme do formy s předpečeným těstem. Hrušky dáme navrch užšími okraji do středu koláče. Nakonec posypeme skořicovým cukrem, mandlemi a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 40 – 45 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU