Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Černá rýžová kaše s ovocem a kokosovým mlékem

Základem tradiční české sladké snídaně je krupicová kaše, ale pokud máte chuť na něco exotičtějšího, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil lahodnou snídaňovou kaši z lepivé černé rýže, kterou rozvařil s palmovým cukrem. A protože budete mít samotné vaření hotové za pár minut, můžete si vyhrát se servírováním – Roman Paulus rýži podává s kokosovým mlékem, mangem, papájou a ananasem, ale pokud máte chuť, můžete použít i lesní plody nebo zkrátka cokoliv, na čem si chcete pochutnat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 ml voda
  • 140 g černá lepivá rýže
  • 55 g palmový cukr
  • 1 × špetka sůl
  • 300 g husté kokosové mléko
  • 300 g čerstvé ovoce (mango, papája, ananas)
  • 1 × snítka thajská bazalka
  • cedník
  • hrnec

POSTUP

Rýži přes noc namočíme do libovolného množství studené vody (aby byla rýže ponořená) a druhý den dvakrát propláchneme a scedíme.

Tip: Pokud nemáte černou lepivou rýži, můžete ji nahradit i bílou variantou.

Následně propláchnutou rýži přendáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (množství podle receptu) a vaříme mírným varem za občasného míchání doměkka. Ke konci přimícháme palmový cukr a špetku soli.

Tip: Rýži můžeme servírovat čerstvou a teplou, ale i vychladlou při pokojové teplotě.

Hotovou rýži servírujeme teplou do misky a přidáme k ní husté kokosové mléko, na kostky nakrájené tropické ovoce (ananas, mango a papáju) a několik lístků thajské bazalky.

Tip: Jako husté kokosové mléko můžete koupit buď přímo kokosovou smetanu, nebo pořídit klasické kokosové mléko v plechovce a použít pouze vrchní hustou smetanu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 370 kcal, 5 g bílkovin, 51 g sacharidů, 18 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.