Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Bramboráky

Bramborák je v Česku oblíbená specialita, na které si pochutnal snad už úplně každý. Víte ale, jak připravit ty úplně nejlepší? Poradí šéfkuchař Roman Paulus! Díky jeho video receptu na bramboráky opékané na sádle zjistíte, jak správně namíchat bramborákovou směs, jaké přidat koření a proč byste neměli zapomenout i na lžíci mléka. Do těsta pak můžete přidat cokoliv dalšího, co v něm máte rádi – třeba šunku nebo oblíbenou uzeninu. Pak už stačí jen osmažit bramboráčky na sádle (případně přepuštěném másle nebo rostlinném oleji) a podávat – ať už jako hlavní jídlo, nebo přílohu.



SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g brambor (moučný typ C)
  • 1× špetka celého kmínu
  • 3× stroužky česneku
  • 2× vejce „M“
  • špetka majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 1 polév. lž. lžíce plnotučného mléka
  • 100 g hrubé mouky
  • sádlo na opečení

POSTUP

Brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Smícháme s kmínem, nastrouhanými stroužky česneku a vejci. Ochutíme majoránkou, solí, pepřem a naředíme lžící mléka. Promícháme, doplníme hrubou mouku a vypracujeme těsto podobné tužší bramborové kaši

Tip: Mouku přidávejte dle potřeby. Množství záleží na vodnatosti brambor.

Smažíme v pánvi s vrstvou rozpáleného sádla na mírném ohni dozlatova. Nejprve si upečeme jeden menší zkušební kousek, který po upečení ochutnáme, a v případě potřeby těsto dochutíme. Následně připravíme bramboráky ze zbylé směsi.

Tip: Pro vegetariány připravte bramboráky na přepuštěném másle.

Hotové placky osušíme na papírové utěrce a před podáváním necháme krátce vychladnout, abychom se nespálili o horký tuk.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU