Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Milujete kremrole, ale na jejich přípravu jste si nikdy netroufli, protože si myslíte, že je to moc složité? Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že s tím správným receptem je to hračka! Dozvíte se, jak připravit tvarohové těsto na kremrole, jak to správně vyválet i nakrájet i jak ho dobře namotat na kovové trubičky. Své domácí kremrole si pak můžete naplnit podle receptu citronovým krémem anebo klasicky, pokud to máte raději, domácí šlehačkou.

Recept na tvarohové kremrole s citronovým sněhem

Potřebujeme:  potravinová fólie, pečicí papír, trubičky na kremrole, cukrářský sáček, štětec, váleček, sítko

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 250 g másla
  • 100 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky + vejce na potření
  • sůl
  • rostlinný olej na omaštění trubiček
  • sníh na zapékání dezertů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

Mouku, změklé máslo, tvaroh, žloutky, špetku soli a vanilkový cukr zpracujeme v hladké těsto a necháme do druhého dne odležet.

Druhý den těsto vyválíme, potřeme rozšlehaným vejcem a rádýlkem nakrájíme na 2,5 cm široké pruhy, které namotáme (vajíčkem navrch) na olejem pomaštěné trubičky. Těsto vyjde asi na 12 kremrolí.

Takto připravené kremrole pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 12–14 minut.

Upečené a vychladlé kremrole stáhneme z trubičky a plníme sněhem na zapékání dezertů, do kterého jsme přidali 1 lžíci citronové šťávy.

 

Tip: Jak připravit sníh na zapékání dezertů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.