Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Sníh na zapékání dezertů

Co má společného citronový koláč, tartaletky, pečená zmrzlina a pečená aljaška? Na všechny potřebujete sníh na zapékání dezertů! Jak na něj prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí, jak udělat správnou sněhovou čepici, jak připravit cukrový rozvar a jak poznat, že už je hotový. Připravte si vajíčka a flambovací pistoli a připravte doma dezert hodný těch nejlepších restaurací.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na sníh na zapékání dezertů

  • 65 ml vody
  • 250 g cukru krystalu
  • 120 g bílků
  • kuchyňský robot
  • flambovací pistole
  • cukrářský sáček
  • ozdobná špička

POSTUP

Za stálého míchání uvaříme sirup z vody a cukru. Jakmile se v sirupu začnou dělat větší bublinky, je hotový. Můžeme zkusit vyfouknout i bublinu jako z bublifuku. Když se povede, rozvar je hotový.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého pomalu přidáváme teplý sirup. Šleháme několik minut, dokud nebude směs opět studená.

Hotovou směs nanášíme cukrářským sáčkem přímo na dezert a zapečeme flambovací pistolí.

Servírování:

Použijeme na ovocný koláč, tartaletky, pečenou aljašku, vafle nebo do kremrolí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU