Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tvarohové kremrole s citronovým sněhem

Milujete kremrole, ale na jejich přípravu jste si nikdy netroufli, protože si myslíte, že je to moc složité? Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že s tím správným receptem je to hračka! Dozvíte se, jak připravit tvarohové těsto na kremrole, jak to správně vyválet i nakrájet i jak ho dobře namotat na kovové trubičky. Své domácí kremrole si pak můžete naplnit podle receptu citronovým krémem anebo klasicky, pokud to máte raději, domácí šlehačkou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 250 g másla
  • 100 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 2 žloutky + vejce na potření
  • sůl
  • rostlinný olej na omaštění trubiček
  • sníh na zapékání dezertů
  • 1 polév. lž. lžíce citronové šťávy
  • moučkový cukr na posypání
  • potravinová fólie
  • pečicí papír
  • trubičky na kremrole
  • cukrářský sáček
  • štětec
  • váleček
  • sítko

POSTUP

Mouku, změklé máslo, tvaroh, žloutky, špetku soli a vanilkový cukr zpracujeme v hladké těsto a necháme do druhého dne odležet.

Druhý den těsto vyválíme, potřeme rozšlehaným vejcem a rádýlkem nakrájíme na 2,5 cm široké pruhy, které namotáme (vajíčkem navrch) na olejem pomaštěné trubičky. Těsto vyjde asi na 12 kremrolí.

Takto připravené kremrole pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 12–14 minut.

Upečené a vychladlé kremrole stáhneme z trubičky a plníme sněhem na zapékání dezertů, do kterého jsme přidali 1 lžíci citronové šťávy.

Tip: Jak připravit sníh na zapékání dezertů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU