Sníh na zapékání dezertů
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Co má společného citronový koláč, tartaletky, pečená zmrzlina a pečená aljaška? Na všechny potřebujete sníh na zapékání dezertů! Jak na něj prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí, jak udělat správnou sněhovou čepici, jak připravit cukrový rozvar a jak poznat, že už je hotový. Připravte si vajíčka a flambovací pistoli a připravte doma dezert hodný těch nejlepších restaurací.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na sníh na zapékání dezertů

  • 65 ml voda
  • 250 g krupicový cukr
  • 120 g bílky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 309 kJ / 1 030 kcal

Bílkoviny

13,10 g

Tuky

0,20 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

250,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Za stálého míchání uvaříme sirup z vody a cukru. Jakmile se v sirupu začnou dělat větší bublinky, je hotový. Můžeme zkusit vyfouknout i bublinu jako z bublifuku. Když se povede, rozvar je hotový.

02.Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého pomalu přidáváme teplý sirup. Šleháme několik minut, dokud nebude směs opět studená.

03.Hotovou směs nanášíme cukrářským sáčkem přímo na dezert a zapečeme flambovací pistolí.

Servírování:

04.Použijeme na ovocný koláč, tartaletky, pečenou aljašku, vafle nebo do kremrolí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo