Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Většinu citronové šťávy, máslo a cukr za stálého míchání přivedeme do varu. Vanilkový pudinkový prášek rozmícháme se zbytkem studené citronové šťávy a přidáme k vroucímu základu. Krátce provaříme, mícháme, menší část takto připraveného základu nalijeme do misky k rozšlehaným vejcím se žloutky a dobře zamícháme. Ty pak přelijeme zpátky do hrnce ke zbytku vařící šťávy. Ještě jednou krátce zahřejeme (necháme opravdu jen párkrát zabublat) v hrnci a hotový krém nalijeme do připraveného korpusu.
Tip: Jak připravit korpus na ovocný koláč se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Po ztuhnutí a vychladnutí posypeme třtinovým cukrem (podobně jako Crème brûlée) nebo ozdobíme sněhem za zapékání dezertů a zapečeme flambovací pistolí. Nakonec ozdobíme i ovocem a čerstvou mátou.
Tip: Jak připravit sníh na zapékání dezertů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.