Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Citronový koláč *

Osvěžující a přitom tak snadný! Recept na citronový koláč ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak připravit citronovou náplň do slavného „lemon tart“, jak docílíte té správné konzistence citronového krému a přidá i tipy, jak dezert ozdobit bílkovým sněhem na zapékání, ovocem či zkaramelizovaným cukrem. Ať už máte raději tartaletky nebo velký ovocný koláč, s touhle jemnou citrusovou náplní docílíte těch nejlepších výsledků!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • flambovací pistole
  • metlička

POSTUP

Většinu citronové šťávy, máslo a cukr za stálého míchání přivedeme do varu. Vanilkový pudinkový prášek rozmícháme se zbytkem studené citronové šťávy a přidáme k vroucímu základu. Krátce provaříme, mícháme, menší část takto připraveného základu nalijeme do misky k rozšlehaným vejcím se žloutky a dobře zamícháme. Ty pak přelijeme zpátky do hrnce ke zbytku vařící šťávy. Ještě jednou krátce zahřejeme (necháme opravdu jen párkrát zabublat) v hrnci a hotový krém nalijeme do připraveného korpusu.

 

Tip: Jak připravit korpus na ovocný koláč se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Po ztuhnutí a vychladnutí posypeme třtinovým cukrem (podobně jako Crème brûlée) nebo ozdobíme sněhem za zapékání dezertů a zapečeme flambovací pistolí. Nakonec ozdobíme i ovocem a čerstvou mátou.

 

Tip: Jak připravit sníh na zapékání dezertů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU