Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Trhané vepřové maso v burgerové housce

Připravte si slavné trhané vepřové maso na grilu. Ptáte se jak? Stačí kouknout na videorecept Romana Pauluse, ve kterém vám krok za krokem ukáže, jak na to. Připravte si vepřovou plec nebo krkovici a dozvíte se jak rozpálit gril a co si připravit abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku. V naší Kulinářské akademii Lidlu objevíte i ten nejlepší způsob servírování – v hamburgerové housce s BBQ omáčkou, zelným salátem, sýrem cheddar a nakládanou okurkou. Nechte se strhnout grilovací sezónou a připravte přátelům nezapomenutelnou nálož poctivé masové chuti.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zelný salát

  • 800 g bílého zelí
  • kmín celý
  • 2 × stroužky česneku
  • černý pepř v mlýnku
  • 2 × lžíce řepkového oleje
  • bílý vinný ocet

Grilované trhané maso

  • 2 dkg vepřové plece
  • 3 × lžíce olivového oleje
  • 2 × lžíce uzené papriky
  • 2 × lžíce sušeného česneku
  • 2 × lžíce práškové hořčice
  • 2 × lžíce mořské soli
  • 1 × lžíce třtinového cukru
  • snítka čerstvého tymiánu
  • voda na podlití
  • l světlého piva

Servírování

  • Barbecue omáčka
  • 4 × housky na hamburgery
  • sýr cheddar
  • červená cibule
  • nakládané okurky
  • gril
  • grilovací miska
  • alobal
  • odštěpky z tvrdého dřeva

POSTUP

Zelný salát

Zelí nakrouháme na nudličky, přidáme kmín, nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a propracujeme rukama, aby se ze zelí uvolnila šťáva. Přilijeme olej a ocet, znovu propracujeme a necháme odstát.

Videorecept, jak připravit zelný salát, naleznete v Kuchyni Lidlu zde.

Grilované trhané maso

Maso dobře okořeníme pastou z cukru, sušeného česneku, sušené cibule, práškové hořčice, soli, pepře, čerstvého tymiánu, uzené papriky a olivového oleje.

Vložíme do grilovací misky, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pomalu grilujeme v rozehřátém grilu na 150 °C na nepřímém žáru 4-5 hodin, až se maso začne úplně rozpadat. První 2 hodiny můžeme zakrýt alobalem, poté přidáme odštěpky z tvrdého dřeva, které jsme alespoň 30 min namáčeli ve vodě, a dopékáme bez alobalu. Během grilování průběžně kontrolujeme a podléváme pivem.

Po vyndání masa z grilu ho přendáme do misky a vidličkou roztrháme na vlákna. Maso smícháme s barbecue omáčkou a část omáčky připravíme i zvlášť do mističky.

Servírování

Videorecept, jak připravit hamburgerové housky a barbecue omáčku, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu.

Hamburgerové housky podélně rozkrojíme, vrchní část opečeme na grilu a spodní část obložíme trhaným masem, posypeme strouhaným sýrem a dáme také rozpéct.

Mezitím nakrájíme cibuli na nudličky a do mističky připravíme nakládané okurky.

Rozpečené housky vyndáme z grilu, na spodní stranu s masem přidáme zelný salát, nakrájenou červenou cibuli a přiklopíme vrchní částí housky.

Podáváme spolu s předpřipravenými mističkami s okurkami a barbecue omáčkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU