
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Připravte si slavné trhané vepřové maso na grilu. Ptáte se jak? Stačí kouknout na videorecept Romana Pauluse, ve kterém vám krok za krokem ukáže, jak na to. Připravte si vepřovou plec nebo krkovici a dozvíte se jak rozpálit gril a co si připravit abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku. V naší Kulinářské akademii Lidlu objevíte i ten nejlepší způsob servírování – v hamburgerové housce s BBQ omáčkou, zelným salátem, sýrem cheddar a nakládanou okurkou. Nechte se strhnout grilovací sezónou a připravte přátelům nezapomenutelnou nálož poctivé masové chuti.
Trhané vepřové maso v hamburgerové housce
Potřebujeme
- gril
- grilovací miska
- alobal
- odštěpky z tvrdého dřeva
Suroviny
Zelný salát
- 800 g bílého zelí
- kmín celý
- 2 stroužky česneku
- černý pepř v mlýnku
- 2 lžíce řepkového oleje
- bílý vinný ocet
Grilované trhané maso
- 2 kg vepřové plece
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce uzené papriky
- 2 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce práškové hořčice
- 2 lžíce mořské soli
- 1 lžíce třtinového cukru
- snítka čerstvého tymiánu
- voda na podlití
- 0,5 l světlého piva
Servírování
- Barbecue omáčka
- 4 housky na hamburgery
- sýr cheddar
- červená cibule
- nakládané okurky
Postup
Zelný salát
Zelí nakrouháme na nudličky, přidáme kmín, nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a propracujeme rukama, aby se ze zelí uvolnila šťáva. Přilijeme olej a ocet, znovu propracujeme a necháme odstát.
Videorecept, jak připravit zelný salát, naleznete v Kuchyni Lidlu zde.
Grilované trhané maso
Maso dobře okořeníme pastou z cukru, sušeného česneku, sušené cibule, práškové hořčice, soli, pepře, čerstvého tymiánu, uzené papriky a olivového oleje.
Vložíme do grilovací misky, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pomalu grilujeme v rozehřátém grilu na 150 °C na nepřímém žáru 4-5 hodin, až se maso začne úplně rozpadat. První 2 hodiny můžeme zakrýt alobalem, poté přidáme odštěpky z tvrdého dřeva, které jsme alespoň 30 min namáčeli ve vodě, a dopékáme bez alobalu. Během grilování průběžně kontrolujeme a podléváme pivem.
Po vyndání masa z grilu ho přendáme do misky a vidličkou roztrháme na vlákna. Maso smícháme s barbecue omáčkou a část omáčky připravíme i zvlášť do mističky.
Servírování
Videorecept, jak připravit hamburgerové housky a barbecue omáčku, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu.
Hamburgerové housky podélně rozkrojíme, vrchní část opečeme na grilu a spodní část obložíme trhaným masem, posypeme strouhaným sýrem a dáme také rozpéct.
Mezitím nakrájíme cibuli na nudličky a do mističky připravíme nakládané okurky.
Rozpečené housky vyndáme z grilu, na spodní stranu s masem přidáme zelný salát, nakrájenou červenou cibuli a přiklopíme vrchní částí housky.
Podáváme spolu s předpřipravenými mističkami s okurkami a barbecue omáčkou.
Komentáře (0)
zobrazit vše