Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Plátky krkovice naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, osolíme a naklepeme plochou stranou paličky, aby se koření do masa lépe vmasírovalo. Plátky přendáme do mísy, zakápneme olejem a necháme 2 – 3 hodiny marinovat, ideálně však přes noc.
Maso opečeme v grilovací pánvi, přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
Zelí nakrouháme na nudličky, přidáme kmín, nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a propracujeme rukama, aby se ze zelí uvolnila šťáva. Přilijeme olej a ocet, znovu propracujeme a necháme odstát.
Celý česnek rozebereme na stroužky, ale neloupeme, zalijeme olejem a necháme při 70 – 80 °C pomalu konfitovat doměkka (asi 1,5 hodiny).
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Poté nakrájíme na plátky a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Brambory vyndáme z pánve, do výpeku vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a dobře vypečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a konfitované stroužky česneku ve slupce a necháme orestovat. Nakonec vrátíme do pánve opečené brambory a přidáme nasekanou petržel.
Plátky krkovice přeřízneme na poloviny a servírujeme s bramborami se slaninou. Zelný salát podáváme v misce zvlášť.