
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Chcete vyzkoušet nějaké nové a originální cukroví? Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na vláčné skořicové sušenky z lineckého těsta (protože jak známo, bez skořice nejsou Vánoce). Linecké těsto je snadnější, než se může zdát. Roman Paulus k tomu navíc zná trik, jak ho jednoduše vyválet na tenký plát bez námahy a bez otravného přilepování na váleček. V receptu se také dozvíte, jak správně plnit sušenky máslovo-bílkovým krémem s likérem a jak je namáčet v čokoládě, abyste u toho nenadělali příliš nepořádku.
Recept na skořicové cukroví slepované likérovým krémem
Potřebujeme: kuchyňský robot, váleček, kuchyňský vál, vykrajovátka, pečicí papír, cukrářský sáček, potravinová fólie, metlička
Suroviny:
- 300 g hladké mouky + na podsypání
- 100 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 1 vejce „M“
- 1–2 lžičky mleté skořice
- základní bílkovo-máslový krém
- 4 lžíce likéru Baileys
- čokoládová poleva
- vlašské ořechy na ozdobu
Postup:
Mouku, cukr, studené máslo, vejce a skořici zpracujeme v hladké těsto nejprve v robotu a poté dopracujeme ručně. Vytvarujeme cihličku, kterou zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
Ztuhlé těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme na zhruba 4 mm tlustý plát a vykrájíme požadované tvary, které pokládáme na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 7–10 minut.
Mezitím připravíme základní bílkovo-máslový krém podle triku Kulinářské akademie Lidlu a podle chuti vmícháme likér.
Dva vychladlé kusy cukroví k sobě přilepíme krémem, necháme zatuhnout alespoň 30 minut v lednici. Poté cukroví namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme mletými vlašskými ořechy.
Tip: Jak připravit čokoládovou polevu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Komentáře (0)
zobrazit vše