Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chcete vyzkoušet nějaké nové a originální cukroví? Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na vláčné skořicové sušenky z lineckého těsta (protože jak známo, bez skořice nejsou Vánoce). Linecké těsto je snadnější, než se může zdát. Roman Paulus k tomu navíc zná trik, jak ho jednoduše vyválet na tenký plát bez námahy a bez otravného přilepování na váleček. V receptu se také dozvíte, jak správně plnit sušenky máslovo-bílkovým krémem s likérem a jak je namáčet v čokoládě, abyste u toho nenadělali příliš nepořádku.

Recept na skořicové cukroví slepované likérovým krémem

 

Potřebujeme:  kuchyňský robot, váleček, kuchyňský vál, vykrajovátka, pečicí papír, cukrářský sáček, potravinová fólie, metlička

Suroviny:

Postup:

Mouku, cukr, studené máslo, vejce a skořici zpracujeme v hladké těsto nejprve v robotu a poté dopracujeme ručně. Vytvarujeme cihličku, kterou zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.

Ztuhlé těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme na zhruba 4 mm tlustý plát a vykrájíme požadované tvary, které pokládáme na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 7–10 minut.

Mezitím připravíme základní bílkovo-máslový krém podle triku Kulinářské akademie Lidlu a podle chuti vmícháme likér.

Dva vychladlé kusy cukroví k sobě přilepíme krémem, necháme zatuhnout alespoň 30 minut v lednici. Poté cukroví namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme mletými vlašskými ořechy.

Tip: Jak připravit čokoládovou polevu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.