Bezlepkové kubánské větrníky s kávovým krémem

play Přehrát video recept
Bezlepkové kubánské větrníky s kávovým krémem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

15 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Není důležité, jestli se lepku vyhýbáte zcela dobrovolně, nebo jestli ho nemůžete jíst ze zdravotních důvodů. Bezlepkové kubánské větrníky podle Romana Pauluse zachutnají určitě každému. Připravují se podobně jako klasické odpalované těsto, jen budete potřebovat mandlovou a lněnou mouku a strouhaný kokos. Ale pozor, pokud nebudete dost opatrní, slehne se za nimi zem ještě dřív, než přijde Ježíšek!

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 15 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kubánské větrníky

  • 150 g vody
  • 62 g oleje
  • 1 × špetka soli
  • 50 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
  • 60 g mletého kokosu
  • 30 g mletého lněného semínka
  • 2 × vejce „M“

Kávový krém

Dokončení

  • na ozdobu pistácie Alesto
  • na ozdobu bílá čokoláda Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

435 kJ / 104 kcal

Bílkoviny

2,30 g

Tuky

10,00 g

Vláknina

1,70 g

Sůl

0,09 g

Sacharidy

2,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vodu přivedeme do varu, přidáme olej, špetku soli, mandlovou mouku, strouhaný kokos a mleté lněné semínko.

Lněná semínka můžete koupit v celku a umlít si je doma v mlýnku na mák.

02.Krátce mícháme podobně jako odpalované těsto. Vypneme plamen, chvíli ještě mícháme vařečkou a následně metličkou vmícháme celá vejce.

03.Naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme malé věnečky. Pečeme podle typu trouby asi 15 minut na 190 °C na program horkovzduch. V půlce pečení pokropíme trochou vody.

04.Podle triku Kulinářské akademie Lidlu si připravíme základní bílkovo-máslový krém a dle chuti ručně vmícháme suchou mletou kávu.

Jak připravit základní bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.

05.Krém naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme s ním napůl rozřízlé větrníčky. Přiklopíme vrchní díl, pocákáme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec posypeme sekanými pistáciemi.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo