Kuchyně
Česká
Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Není důležité, jestli se lepku vyhýbáte zcela dobrovolně, nebo jestli ho nemůžete jíst ze zdravotních důvodů. Bezlepkové kubánské větrníky podle Romana Pauluse zachutnají určitě každému. Připravují se podobně jako klasické odpalované těsto, jen budete potřebovat mandlovou a lněnou mouku a strouhaný kokos. Ale pozor, pokud nebudete dost opatrní, slehne se za nimi zem ještě dřív, než přijde Ježíšek!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
435 kJ / 104 kcal
Bílkoviny
2,30 g
Tuky
10,00 g
Vláknina
1,70 g
Sůl
0,09 g
Sacharidy
2,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vodu přivedeme do varu, přidáme olej, špetku soli, mandlovou mouku, strouhaný kokos a mleté lněné semínko.
Lněná semínka můžete koupit v celku a umlít si je doma v mlýnku na mák.
02.Krátce mícháme podobně jako odpalované těsto. Vypneme plamen, chvíli ještě mícháme vařečkou a následně metličkou vmícháme celá vejce.
03.Naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme malé věnečky. Pečeme podle typu trouby asi 15 minut na 190 °C na program horkovzduch. V půlce pečení pokropíme trochou vody.
04.Podle triku Kulinářské akademie Lidlu si připravíme základní bílkovo-máslový krém a dle chuti ručně vmícháme suchou mletou kávu.
Jak připravit základní bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu.
05.Krém naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme s ním napůl rozřízlé větrníčky. Přiklopíme vrchní díl, pocákáme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec posypeme sekanými pistáciemi.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT