Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chcete vyzkoušet něco úplně nového, nebo být třeba jen za hvězdu na rodinné oslavě? Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na velmi jednoduché, ale zato efektní parmezánové chipsy, které mohou skvěle sloužit jako doplněk k salátu, těstovinám nebo rizotu. Velkou parádu ale udělají i na stole během domácího večírku nebo jen tak u televize. Stejně tak si můžete zkusit vyrobit i parmezánovou mističku, která se skvěle hodí třeba na servírování salátu. Tu navíc můžete do posledního drobečku sníst! Jediné nádobí, které pak budete muset umývat, je teflonová pánev, na které chipsy i mističku snadno připravíte.

Recept na parmezánovou misku a chipsy

 

Potřebujeme:  teflonová pánev, struhadlo, váleček

Suroviny:

  • parmezán

Postup:

Sýr nastrouháme na jemném struhadle a rovnoměrně rozsypeme do pánve. Na mírném plameni rozpustíme, lehce zapečeme, stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout – jenom natolik, abychom mohli placku pohodlně otočit a opečeme i z druhé strany. Rozpečenou placku necháme opět malou chvilku vychladnout, aby se dobře přendavala.

 

Sýrová miska:

Teplou placku přendáme na dnem vzhůru otočenou misku, lehce přimáčkneme/vytvarujeme a necháme zchladnout. Po zatvrdnutí sejmeme sýrovou misku, ve které můžeme servírovat například zeleninový salát.

 

Sýrové chipsy:

Teplou placku přendáme na prkénko, kde ji rozkrájíme na trojúhelníky. Ty narovnáme na váleček a necháme vychladnout. Po zchladnutí sejmeme sýrové chipsy nebo lodičky, které se budou skvěle hodit na oslavu nebo dozdobení jídel, zejména salátů.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.