Parmezánová miska a chipsy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chcete vyzkoušet něco úplně nového, nebo být třeba jen za hvězdu na rodinné oslavě? Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na velmi jednoduché, ale zato efektní parmezánové chipsy, které mohou skvěle sloužit jako doplněk k salátu, těstovinám nebo rizotu. Velkou parádu ale udělají i na stole během domácího večírku nebo jen tak u televize. Stejně tak si můžete zkusit vyrobit i parmezánovou mističku, která se skvěle hodí třeba na servírování salátu. Tu navíc můžete do posledního drobečku sníst! Jediné nádobí, které pak budete muset umývat, je teflonová pánev, na které chipsy i mističku snadno připravíte.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • parmezán

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sýr nastrouháme na jemném struhadle a rovnoměrně rozsypeme do pánve. Na mírném plameni rozpustíme, lehce zapečeme, stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout – jenom natolik, abychom mohli placku pohodlně otočit a opečeme i z druhé strany. Rozpečenou placku necháme opět malou chvilku vychladnout, aby se dobře přendavala.

Sýrová miska:

02.Teplou placku přendáme na dnem vzhůru otočenou misku, lehce přimáčkneme/vytvarujeme a necháme zchladnout. Po zatvrdnutí sejmeme sýrovou misku, ve které můžeme servírovat například zeleninový salát.

Sýrové chipsy:

03.Teplou placku přendáme na prkénko, kde ji rozkrájíme na trojúhelníky. Ty narovnáme na váleček a necháme vychladnout. Po zchladnutí sejmeme sýrové chipsy nebo lodičky, které se budou skvěle hodit na oslavu nebo dozdobení jídel, zejména salátů.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo