Kuchyně
Italská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Chcete vyzkoušet něco úplně nového, nebo být třeba jen za hvězdu na rodinné oslavě? Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na velmi jednoduché, ale zato efektní parmezánové chipsy, které mohou skvěle sloužit jako doplněk k salátu, těstovinám nebo rizotu. Velkou parádu ale udělají i na stole během domácího večírku nebo jen tak u televize. Stejně tak si můžete zkusit vyrobit i parmezánovou mističku, která se skvěle hodí třeba na servírování salátu. Tu navíc můžete do posledního drobečku sníst! Jediné nádobí, které pak budete muset umývat, je teflonová pánev, na které chipsy i mističku snadno připravíte.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sýr nastrouháme na jemném struhadle a rovnoměrně rozsypeme do pánve. Na mírném plameni rozpustíme, lehce zapečeme, stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout – jenom natolik, abychom mohli placku pohodlně otočit a opečeme i z druhé strany. Rozpečenou placku necháme opět malou chvilku vychladnout, aby se dobře přendavala.
02.Teplou placku přendáme na dnem vzhůru otočenou misku, lehce přimáčkneme/vytvarujeme a necháme zchladnout. Po zatvrdnutí sejmeme sýrovou misku, ve které můžeme servírovat například zeleninový salát.
03.Teplou placku přendáme na prkénko, kde ji rozkrájíme na trojúhelníky. Ty narovnáme na váleček a necháme vychladnout. Po zchladnutí sejmeme sýrové chipsy nebo lodičky, které se budou skvěle hodit na oslavu nebo dozdobení jídel, zejména salátů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT