Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi

play Přehrát video recept
Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pařížské trubičky možná nepatří mezi recepty pro naprosté začátečníky, ale jen s trochou cviku můžete vykouzlit opravdu efektní a hlavně výborné cukroví, které vám bude každý závidět. Pomůže vám k tomu jednoduchý video návod od Romana Pauluse. Naučíte se trubičky správně motat, slepovat, péct i plnit pařížským krémem (což je máslový krém s bílky ochucený kakaem). Nakonec je všechny můžete namočit z jedné strany v drcených pistáciích a z té druhé v čokoládové polevě. Anebo v čemkoliv chcete!

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 × špetka soli
  • 1 × vejce „M“ + na potření
  • 2 × lžíce tuzemáku
  • 2 × lžíce plnotučného mléka
  • 70 g vlašských ořechů
  • 60 g másla
  • kakaový bílkovo-máslový krém
  • pistáciové ořechy na ozdobu
  • čokoládová poleva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 547 kJ / 2 042 kcal

Bílkoviny

38,40 g

Tuky

103,30 g

Vláknina

10,30 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

225,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z mouky, cukru, soli, vejce, tuzemáku, mléka, mletých ořechů a změklého másla připravíme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne odpočinout.

02.Vyválíme na odhadem 4 mm silný plát a nakrájíme asi 5 cm pásy, které namotáváme na kovové trubičky lehce posypané moukou. Spoj přilepíme rozšlehaným vejcem. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C zhruba 15–20 minut.

03.Po vychladnutí plníme předpřipraveným pařížským krémem (bílkovo-máslovým krém + 2–3 lžíce kakaa) a jeden konec namáčíme do čokoládové polevy a druhý obalíme v posekaných pistáciových oříšcích.

Jak připravit pařížský bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo