Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 547 kJ / 2 042 kcal
Bílkoviny
38,40 g
Tuky
103,30 g
Vláknina
10,30 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
225,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z mouky, cukru, soli, vejce, tuzemáku, mléka, mletých ořechů a změklého másla připravíme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne odpočinout.
02.Vyválíme na odhadem 4 mm silný plát a nakrájíme asi 5 cm pásy, které namotáváme na kovové trubičky lehce posypané moukou. Spoj přilepíme rozšlehaným vejcem. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C zhruba 15–20 minut.
03.Po vychladnutí plníme předpřipraveným pařížským krémem (bílkovo-máslovým krém + 2–3 lžíce kakaa) a jeden konec namáčíme do čokoládové polevy a druhý obalíme v posekaných pistáciových oříšcích.
Jak připravit pařížský bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT