Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Snadné recepty bývají často ty nejlepší. Výjimkou nejsou ani kopřivové knedlíčky se schwarzwaldskou šunkou, které připravil šéfkuchař Roman Paulus. Jsou skoro jako tradiční špekové knedlíky, ale chutnají ještě o chlup lépe. Hodí se proto skvěle jako příloha, ale i samostatně, třeba se špenátem nebo jen tak s restovanou cibulkou. Tento jednoduchý recept na nadýchané knedlíky je také kouzelný v tom, že přímo vybízí k experimentování. Snadno tak můžete nahradit kopřivy třeba petrželí nebo šunku uzeným nebo slaninou. Ať je uděláte jakékoliv, můžete si být jisti, že budou pryč, než stačí vychladnout.

Recept na kopřivové knedlíky se schwarzwaldskou šunkou

 

Suroviny:

Kopřivové knedlíky:

  • 2 lžíce másla
  • 1 červená šalotka
  • asi 150 ml plnotučného mléka
  • 6 suchých housek na kostičky
  • 2 vejce velikosti „M“
  • 50 g hrubé mouky
  • 2 hrsti sekaných jarních kopřiv
  • 4 lžíce nasekané schwarzwaldské šunky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

K podávání:

 

Postup:

Na másle si orestujeme najemno nakrájenou šalotku, podlijeme mlékem a necháme lehce ohřát. Směs přelijeme přes kostičky ze suchých housek smíchané s muškátovým oříškem, solí, pepřem, nasekanými čerstvými kopřivami a vejci. Přidáme mouku, na malé kousky nakrájenou šunku a necháme asi 10 minut odstát.

Z připravené hmoty mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Po vyndání z vody rozpůlíme a podáváme spolu s krémovým špenátem, dozlatova na sádle orestovanou najemno nakrájenou cibulkou a lístky čerstvé petržele.

 

Tip: Jak si připravit krémový špenát zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.