Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Křupavá kuřecí kůže je jedna z těch nejlepších pochoutek, které se vám může dostát. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil video návod na pečené kuřecí kůže. Zjistíte, jak kůži správně připravit i jak ji dobře zatížit, aby se při pečení nezkroutila. Hotové můžete podávat jen jako kuřecí chipsy, ale skvěle doplní i různé další recepty. Dobře si budou rozumět s kuřecími prsy připravenými metodou sous-vide, s kuřetem na paprice, případně poslouží jako náhrada slaniny v mnoha zeleninových salátech.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plech vyložíme pečicím papírem (nebo silikonovou podložkou) a na něj rozprostřeme jednotlivé kusy kuřecí kůže. Přikryjeme ještě jednou vrstvou pečicího papíru a zatížíme hlubším pečicím plechem.
02.Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 30 min.
Pečenou kůži osolte těsně před podáváním. Neosolenou v uzavřené krabičce ji můžete skladovat až dva dny v lednici, kde zůstane stále křupavá.
03.Využijete ji k dozdobení caesar salátu namísto vypečené slaniny či jako křupavou kůžičku k vařenému, dušenému či konfitovanému masu.
04.Hodí se i jen tak k ujídání během oblíbeného filmu nebo sportovního utkání.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT