Pečená kuřecí kůže
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Křupavá kuřecí kůže je jedna z těch nejlepších pochoutek, které se vám může dostát. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil video návod na pečené kuřecí kůže. Zjistíte, jak kůži správně připravit i jak ji dobře zatížit, aby se při pečení nezkroutila. Hotové můžete podávat jen jako kuřecí chipsy, ale skvěle doplní i různé další recepty. Dobře si budou rozumět s kuřecími prsy připravenými metodou sous-vide, s kuřetem na paprice, případně poslouží jako náhrada slaniny v mnoha zeleninových salátech.

Tagy

Zpracování masa

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • kuřecí kůže
  • sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Plech vyložíme pečicím papírem (nebo silikonovou podložkou) a na něj rozprostřeme jednotlivé kusy kuřecí kůže. Přikryjeme ještě jednou vrstvou pečicího papíru a zatížíme hlubším pečicím plechem.

02.Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 30 min. 

Pečenou kůži osolte těsně před podáváním. Neosolenou v uzavřené krabičce ji můžete skladovat až dva dny v lednici, kde zůstane stále křupavá.

Jak využít pečenou kuřecí kůži?

03.Využijete ji k dozdobení caesar salátu namísto vypečené slaniny či jako křupavou kůžičku k vařenému, dušenému či konfitovanému masu.

04.Hodí se i jen tak k ujídání během oblíbeného filmu nebo sportovního utkání.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo