Obtížnost
Začátečník
Bramborová sláma, případně bramborová strouhanka, jak se jí také říká, je skvělou ozdobou masa a k tomu mu dodává příjemnou křupavost. Pokud se navíc nebojíte omaštěných prstů, můžete ji chroupat třeba u televize nebo s přáteli u piva. Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí, jak si tuhle neobvyklou specialitu připravit, jaký vybrat varný typ brambor i jak je zbavit škrobu, aby se dobře osmažily. A až zvládnete přípravu bramborové slámy, zkuste příště stejným způsobem připravit i domácí bramborové chipsy, stačí brambory místo strouhání nakrájet na tenké plátky!
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Syrovou bramboru oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Následně několikrát propereme pod tekoucí vodou, aby se maximálně zbavila škrobu. Nastrouhanou hmotu dobře vyždímáme rukou a pak ještě osušíme utěrkou. Snažíme se zbavit maxima vody.
02.Smažíme v rozpáleném oleji po menších porcích. Během smažení, zejména ze začátku, mícháme, aby se k sobě jednotlivé kousky nepřilepily. Brambory vyndáme raději dříve a necháme je okapat na papírové utěrce. Osolíme těsně před podáváním.
03.Hodí se zejména k rybě vařené na páře nebo jinému měkkému pokrmu, kterému tím dodáme křupavost. Někdy se nazývá i „bramborová strouhanka“. Podívejte se na recepty, kde jsme ji použili, a inspirujte se:
04.● Pečený sumeček s caponatou a bramborovou slámou
05.● Pstruh na páře s opečenými noky a kaší z červené řepy
06.● Pstruh lososovitý s okurkou, medem a hořčicí
07.● Štika konfitovaná v přepuštěném másle s holandskou omáčkou
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT