Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Caesar salát

Caesar salát jste už určitě ochutnali, ale jste si jisti, že byl připravený tak, jak se skutečně připravovat má? Originální verzi tohoto salátu je opravdu těžké najít i v restauracích, proto si určitě nenechte ujít video, v němž Vám Roman Paulus ukáže, jak se tento salát připravuje. Nesmí v něm chybět římský salát, ančovičky, anglická slanina a velké množství sýru.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • worcesterová omáčka
  • 100 g pasterizovaných žloutků
  • 250 ml olivového oleje
  • 4 ančovičky
  • 5 stroužků česneku
  • šťáva z jednoho citrónu
  • francouzská dijonská hořčice
  • sýr grana padano
  • bílý vinný ocet
  • pepř
  • sůl
  • 400 g římských listů
  • 100 g grana padano
  • 12 plátků anglické slaniny
  • celé kapary
  • krutony z bílého chleba

POSTUP

Žloutky, česnek nakrájený na plátky, pokrájené ančovičky, nastrouhaný sýr grana padano, vinný ocet, hořčici vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přilijeme trochu vody a citronové šťávy a rozmixujeme. Postupně přiléváme olivový olej. Dresink dochutíme worcestrovou omáčkou a krátce promixujeme.

Omyté římské listy natrháme na větší kusy, přidáme dresink, dobře promícháme a přendáme do hlubokého talíře. Přidáme čerstvě orestovanou křupavou slaninou, krutony z bílého chleba, kapary a sýr grana padano a můžeme podávat.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU