Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Slavnostní večeře v podání legendárního kance se šípkovou omáčkou. Jak divočinu s šípky uvařit ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak zpracovat kance, jak uvařit omáčku ze šípků i jaká příloha divočáka fantasticky doplní. Využijte darů přírody - šípkových plodů a uvařte si oblíbený recept, jako od myslivce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 999 kJ / 956 kcal
Bílkoviny
65,30 g
Tuky
44,30 g
Vláknina
12,10 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
66,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso nakrájíme na kostky velké asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a zprudka opečeme dozlatova v hluboké pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem.
Jak si připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Divočinu vyjmeme z pánve a na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, o něco později přidáme i cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. K orestované zelenině přidáme připravené maso, bobkový list, nové koření, černý pepř, jalovec, nadrobno nasekaný tymián a šípkové pyré.
Jak si připravit domácí šípkovou zavařeninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Základ zalijeme červeným vínem, které necháme svařit asi na polovinu. Poté zalijeme tmavým vývarem demi-glace. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni do měkka, asi 90 minut.
Jak si připravit domácí vývar demi-glace se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Měkké maso ze základu vyjmeme na talíř a omáčku scedíme přes kovové sítko. Zeleninu skrze sítko lehce vylisujeme, avšak nepasírujeme. Scezenou omáčku znovu přivedeme do varu, vmícháme máslo a vrátíme do ní hotového divočáka.
05.Slaninu nakrájíme na malé nudličky a v rozpálené pánvi ji orestujeme dokřupava. Přibližně v půlce restování přidáme oloupané mandle.
06.Podáváme v hlubokém talíři s bramborovo-mandlovými kroketami a blanšírovanou (v osolené vodě krátce povařenou) brokolicí ochucenou trochou másla a posypané restovanou slaninou s mandlemi.
Jak si připravit domácí krokety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT