Kanec se šípkovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Slavnostní večeře v podání legendárního kance se šípkovou omáčkou. Jak divočinu s šípky uvařit ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak zpracovat kance, jak uvařit omáčku ze šípků i jaká příloha divočáka fantasticky doplní. Využijte darů přírody - šípkových plodů a uvařte si oblíbený recept, jako od myslivce.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kanec se šípkovou omáčkou

  • 800 g kančí krkovice
  • pepř
  • sůl
  • přepuštěné máslo
  • 2 × mrkev
  • 0,5 × celer
  • 2 × cibule
  • 4 × bobkový list
  • 10 kuličky nové koření
  • 10 kuličky černé pepře
  • 10 kuličky jalovec
  • 1 × snítka čerstvý tymián
  • 250 g šípkové pyré
  • 250 ml červené víno
  • 500 ml vývar demi-glace
  • 1 × brokolice
  • 100 g slanina
  • 2 × lžíce máslo
  • 100 g mandle
  • mandlové krokety

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 999 kJ / 956 kcal

Bílkoviny

65,30 g

Tuky

44,30 g

Vláknina

12,10 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

66,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso nakrájíme na kostky velké asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a zprudka opečeme dozlatova v hluboké pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem.

Jak si připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Divočinu vyjmeme z pánve a na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, o něco později přidáme i cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. K orestované zelenině přidáme připravené maso, bobkový list, nové koření, černý pepř, jalovec, nadrobno nasekaný tymián a šípkové pyré.

Jak si připravit domácí šípkovou zavařeninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Základ zalijeme červeným vínem, které necháme svařit asi na polovinu. Poté zalijeme tmavým vývarem demi-glace. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni do měkka, asi 90 minut.

Jak si připravit domácí vývar demi-glace se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Měkké maso ze základu vyjmeme na talíř a omáčku scedíme přes kovové sítko. Zeleninu skrze sítko lehce vylisujeme, avšak nepasírujeme. Scezenou omáčku znovu přivedeme do varu, vmícháme máslo a vrátíme do ní hotového divočáka.

05.Slaninu nakrájíme na malé nudličky a v rozpálené pánvi ji orestujeme dokřupava. Přibližně v půlce restování přidáme oloupané mandle.

Servírování:

06.Podáváme v hlubokém talíři s bramborovo-mandlovými kroketami a blanšírovanou (v osolené vodě krátce povařenou) brokolicí ochucenou trochou másla a posypané restovanou slaninou s mandlemi.

Jak si připravit domácí krokety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo