Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Bramborovo-mandlové krokety

Brambory jsou vhodnou přílohou téměř ke všem pokrmům a při tom je můžete servírovat v různých podobách. V tomto videu Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit bramborovo - mandlové krokety. Připravují se z vařených brambor, další suroviny však můžete obměnit podle toho, co máte rádi Vy. Přidejte například oblíbené bylinky, trochu strouhaného sýra nebo třeba rozinky. Smažené krokety jsou skvělou přílohou nejen k masu, ale můžete je podávat také ke guláši nebo ragú.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Uvařené brambory propasírujte, smíchejte se žloutky, rozpuštěným máslem, nasekanou listovou petrželí, přidejte trochu muškátového oříšku a osolte. Z připravené směsi tvarujte kuličky nebo válečky, které následně obalte v rozšlehaném vejci a plátcích mandlí smíchaných se strouhankou. Smažte v rozpáleném rostlinném oleji dozlatova, poté nechte přebytečný olej okapat na ubrousku.

Krokety můžete rozmanitě dochutit, například rozinkami, sušených ovocem či opečenou cibulkou. Hodí se jako příloha k různým pokrmům, například vepřovému masu se švestkovou omáčkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU