Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Šípkové pyré

Domácí šípková zavařenina je naprosto nepostradatelnou součástí spíže. Jak si připravit pyré ze šípků ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak šípky zpracovat, jak šípkovou marmeládu správně skladovat i k čemu zavařeninu ze šípků použít.

Nechte se zlákat barevnými bobulkami při své nedělní procházce a přineste si kousek přírody i do své kuchyně.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • tyčový mixér
  • jemné sítko
  • sklenice
  • stěrka

POSTUP

Očištěné šípky s cukrem zalijeme vodou a vaříme do měkka.

Po uvaření rozmixujeme, propasírujeme skrze jemný cedník do čistého hrnce a krátce znovu svaříme. Vroucí naplníme do čistých sklenic, postavíme na víčko a necháme vychladnout. Skladujeme na temném, chladném místě, například ve sklepě.

Jak použít šípkové pyré?

Šípkovou zavařeninu využijete zejména na přípravu lahodných omáček, například kančího masa se šípkovou omáčkou. Hodí se i místo marmelády do koláčů nebo na chleba. Vychladlou zavařeninu můžete také rovnou servírovat jako přílohu, například ke zvěřinové paštice.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU