Šípkové pyré
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Domácí šípková zavařenina je naprosto nepostradatelnou součástí spíže. Jak si připravit pyré ze šípků ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak šípky zpracovat, jak šípkovou marmeládu správně skladovat i k čemu zavařeninu ze šípků použít.

Nechte se zlákat barevnými bobulkami při své nedělní procházce a přineste si kousek přírody i do své kuchyně.

Tagy

Zavařování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěné šípky s cukrem zalijeme vodou a vaříme do měkka.

02.Po uvaření rozmixujeme, propasírujeme skrze jemný cedník do čistého hrnce a krátce znovu svaříme. Vroucí naplníme do čistých sklenic, postavíme na víčko a necháme vychladnout. Skladujeme na temném, chladném místě, například ve sklepě.

Jak použít šípkové pyré?

03.Šípkovou zavařeninu využijete zejména na přípravu lahodných omáček, například kančího masa se šípkovou omáčkou. Hodí se i místo marmelády do koláčů nebo na chleba. Vychladlou zavařeninu můžete také rovnou servírovat jako přílohu, například ke zvěřinové paštice.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo