Demi-glace
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

0 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Demi-glace je silná základní omáčka, která umocní masovou chuť pokrmu. Její příprava není složitá, ale časově velmi náročná. Přesto stojí za to věnovat tolik času, jelikož získáme vynikající masovou omáčku s nezaměnitelnou chutí.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Drůbeží, telecí nebo hovězí kosti pokapeme olejem a pečeme při 180 °C dozlatova. V hrnci orestujeme mrkev, celer, petržel, přidáme řapíkatý celer a cibuli. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, zarestujeme 3-5 minut a podlijeme vínem – bílým nebo červeným. Přidáme kosti, studenou vodu a divoké koření, přivedeme k varu, následně zmírníme plamen a vaříme dál 24 hodin. Vycedíme a svaříme až o 2/3.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo