Čokoládová pěna *
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Čokoláda – kdo by ji neměl rádi? Čokoládové dezerty nesmí chybět v nabídce žádné dobré cukrárny, i každá hospodyňka má určitě mezi svými oblíbenými sladkostmi nějakou z čokolády.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g mléčné čokolády
  • 2 × vejce
  • 1 × žloutek
  • 2 × lžíce brandy
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 4 g plátkové želatiny
  • 1 × mangové pyré na servírování
  • čerstvá máta na ozdobu
  • ozdoby z temperované čokolády na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

10 497 kJ / 2 510 kcal

Bílkoviny

48,20 g

Tuky

174,70 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

1,27 g

Sacharidy

173,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce a brandy vyšleháme nejprve ve vodní lázní, poté přendáme na mísu s ledovou vodou a ledem a vyšleháme do husté pěny. Vmícháme 200 g rozpuštěné čokolády a část ušlehané šlehačky. Odebereme 2-3 lžíce hmoty, smícháme s namočenou želatinou, na mírném plameni zahřejeme a necháme želatinu rozpustit. Vmícháme k čokoládové hmotě a přidáme zbytek ušlehané šlehačky.

02.Připravenou pěnu plníme do skleniček a necháme tuhnout asi 1 hodinu v lednici. Podáváme s mangovým pyré, 50 g nasekané mléčné čokolády, čokoládovými ozdobami a lístky čerstvé máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo