Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Čokoláda – kdo by ji neměl rádi? Čokoládové dezerty nesmí chybět v nabídce žádné dobré cukrárny, i každá hospodyňka má určitě mezi svými oblíbenými sladkostmi nějakou z čokolády.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 497 kJ / 2 510 kcal
Bílkoviny
48,20 g
Tuky
174,70 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
1,27 g
Sacharidy
173,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce a brandy vyšleháme nejprve ve vodní lázní, poté přendáme na mísu s ledovou vodou a ledem a vyšleháme do husté pěny. Vmícháme 200 g rozpuštěné čokolády a část ušlehané šlehačky. Odebereme 2-3 lžíce hmoty, smícháme s namočenou želatinou, na mírném plameni zahřejeme a necháme želatinu rozpustit. Vmícháme k čokoládové hmotě a přidáme zbytek ušlehané šlehačky.
02.Připravenou pěnu plníme do skleniček a necháme tuhnout asi 1 hodinu v lednici. Podáváme s mangovým pyré, 50 g nasekané mléčné čokolády, čokoládovými ozdobami a lístky čerstvé máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT