Mousse z bílé čokolády
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Čokoládovým dezertem potěšíte snad každého hosta. Pokud se Vám zrovna nechce péct, připravte pěnu z bílé čokolády. Nejen že tento dezert skvěle chutná, ale zároveň v sobě skýtá mnoho možností jak tuto delikatesu naservírovat. Lze ji naplnit do elegantních skleniček na nožičce a podávat samostatně, nebo můžete z pěny vykrájet malé nočky a doplnit je ovocem a ovocnou omáčkou.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 4 × plátky želatiny
  • 550 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku) Pilos
  • 1 × vejce "M"
  • 30 g cukru krupice Belbake
  • 250 g bílé čokolády Fin Carré
  • na ozdobu čerstvé ovoce
  • na ozdobu čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 793 kJ / 668 kcal

Bílkoviny

8,60 g

Tuky

53,10 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,24 g

Sacharidy

39,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu vyšleháme dotuha.

02.Vejce vyšleháme s cukrem nad vodní lázní do husté pěny, přilijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře rozmícháme a vmícháme polovinu vyšlehané smetany.

03.Želatinu vyždímáme, vložíme do rendlíku, přidáme malé množství připravené hmoty, zahřejeme a mícháme, až se želatina rozpustí. Poté vlijeme zpět do čokoládové hmoty, vmícháme zbylou ušlehanou smetanu a vložíme chladit do lednice. Hmotu můžeme chladit ve velké míse a poté lžičkou namočenou v horké vodě vykrajovat malé noky, nebo naplnit do skleniček (nejlépe na nožičce).

04.Ozdobíme jahodovou omáčkou, drobenkou z perníku, ovocem a bazalkou, tato kombinace jej skvěle doplní.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo