Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Energie
2 793 kJ / 668 kcal
Bílkoviny
8,60 g
Tuky
53,10 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,24 g
Sacharidy
39,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu vyšleháme dotuha.
02.Vejce vyšleháme s cukrem nad vodní lázní do husté pěny, přilijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře rozmícháme a vmícháme polovinu vyšlehané smetany.
03.Želatinu vyždímáme, vložíme do rendlíku, přidáme malé množství připravené hmoty, zahřejeme a mícháme, až se želatina rozpustí. Poté vlijeme zpět do čokoládové hmoty, vmícháme zbylou ušlehanou smetanu a vložíme chladit do lednice. Hmotu můžeme chladit ve velké míse a poté lžičkou namočenou v horké vodě vykrajovat malé noky, nebo naplnit do skleniček (nejlépe na nožičce).
04.Ozdobíme jahodovou omáčkou, drobenkou z perníku, ovocem a bazalkou, tato kombinace jej skvěle doplní.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT