Kuchyně
Česká
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pěna z černého bezu je lehká, rychlá na přípravu a hlavně naprosto vynikající. Její chuť se dokonale snoubí se sezónním ovocem, ať už bude ze zahrádky nebo lesa. Základem pro přípravu pěny je bezový sirup. Ve následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak želatinu správně rozpustit, aby vznikla hladká jogurtovo-smetanová hmota, a jaké ovoce je nejlepší. Pojďme na to!
Energie
1 777 kJ / 425 kcal
Bílkoviny
5,30 g
Tuky
22,50 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
51,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jogurt, sirup a cukr smíchejte dohromady, malou část hmoty smícháme s rozpuštěnou želatinou a dobře rozmícháme. Vlijeme zpět ke zbylé hmotě a po částech opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Pěnu naplníme do skleniček na nožce a necháme ztuhnout.
02.Dozdobíme čerstvým ovocem, makovou oplatkou a čerstvou mátou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT