Bezová pěna
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pěna z černého bezu je lehká, rychlá na přípravu a hlavně naprosto vynikající. Její chuť se dokonale snoubí se sezónním ovocem, ať už bude ze zahrádky nebo lesa. Základem pro přípravu pěny je bezový sirup. Ve následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak želatinu správně rozpustit, aby vznikla hladká jogurtovo-smetanová hmota, a jaké ovoce je nejlepší. Pojďme na to!



Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 300 g bílého jogurtu (10 % tuku) Pilos
  • 180 ml bezového sirupu
  • 50 g cukru moučka Belbake
  • 3 × plátky želatiny
  • 250 g smetany ke šlehání (33 % tuku) Pilos
  • na podávání maková oplatka
  • na podávání lesní plody
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 777 kJ / 425 kcal

Bílkoviny

5,30 g

Tuky

22,50 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

51,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jogurt, sirup a cukr smíchejte dohromady, malou část hmoty smícháme s rozpuštěnou želatinou a dobře rozmícháme. Vlijeme zpět ke zbylé hmotě a po částech opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Pěnu naplníme do skleniček na nožce a necháme ztuhnout.

02.Dozdobíme čerstvým ovocem, makovou oplatkou a čerstvou mátou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo