Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pěna z černého bezu je lehká, rychlá na přípravu a hlavně naprosto vynikající. Její chuť se dokonale snoubí se sezónním ovocem, ať už bude ze zahrádky nebo lesa. Základem pro přípravu pěny je bezový sirup. Ve následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak želatinu správně rozpustit, aby vznikla hladká jogurtovo-smetanová hmota, a jaké ovoce je nejlepší. Pojďme na to!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 483 kJ / 2 039 kcal
Bílkoviny
22,10 g
Tuky
117,50 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,55 g
Sacharidy
220,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jogurt, sirup a cukr smíchejte dohromady, malou část hmoty smícháme s rozpuštěnou želatinou a dobře rozmícháme. Vlijeme zpět ke zbylé hmotě a po částech opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Pěnu naplníme do skleniček na nožce a necháme ztuhnout.
02.Dozdobíme čerstvým ovocem, makovou oplatkou a čerstvou mátou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT