Těstoviny jsou specialitou italské kuchyně, jsou však rozšířené a oblíbené po celém světě. Na jejich přípravu Vám stačí jen pár kvalitních čerstvých surovin a během chvilky vykouzlíte vynikající jídlo.
Při přípravě těstovin je nutno dbát několik základních pravidel. Těstoviny vaříme vždy al dente, tedy na skus, nesmí být ani tvrdé, ani rozvařené. Těstoviny vařte ve velkém množství vody, na 500 gramů budete potřebovat alespoň 3 litry. Nezapomeňte vodu dostatečně osolit. Po uvaření těstoviny nikdy neproplachujte vodou.
V Kuchyni Lidlu najdete spoustu receptů s těstovinami. Ochutnejte například zeleninové lasagne se špenátem a rajčaty. Pokud patříte mezi milovníky masových pokrmů, připravte si farfalle s krůtími prsy, cuketou a rajčaty. Z těstovin můžete připravit též vynikající salát, vyzkoušejte recept na penne s krůtím masem, rukolou a bazalkou, který si můžete přibalit i jako svačinku na cesty.
Venku se otepluje, rozkvétají první květiny a celá příroda se probouzí. Všude kolem je cítit jaro a na stáncích a trzích se objevují první jarní…
K Velikonocům patří nádivka. To dá rozum! Podívejte se na prověřené i méně známé triky, aby byla ta vaše letošní ze všech nejlepší!
Ačkoli jsou Velikonoce oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, jsou zároveň ozvěnou pohanských svátků a oslav příchodu jara. Název vychází ze spojení…