Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Italské lasagne nemusíte připravovat vždy jen s mletým masem, jde to i bez masa. Přesvědčte se na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 033 kJ / 486 kcal
Bílkoviny
27,10 g
Tuky
22,70 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
44,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou, omytou zelenou papriku bez jadérek, nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Nakonec přidáme očištěný česnek nakrájený na tenké plátky, zamícháme a ještě chvíli restujeme. Pánev odložíme z plotýnky a zeleninu necháme vychladnout.
02.V misce rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme sýr na italský způsob, nadrobno nasekaný česnek, polovinu nastrouhaného sýra Grana Padano a nahrubo nastrouhanou polovinu sýra mozzarella. Osolíme, opepříme a promícháme s restovanou zeleninou.
03.Rajčata spolu s polovinou šťávy dáme do misky, osolíme a opepříme. Druhou polovinu šťávy vlijeme na dno žáruvzdorné nádoby (nádoba by měla být tak velká, aby se do ní vešly tři pláty těstovin lasagne) a rovnoměrně rozetřeme.
04.Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu a osolíme. Pláty těstovin vkládáme po částech do vařící vody (tři kusy najednou), vaříme, dokud těstoviny trochu nezměknou (těstoviny by se neměly zcela dovařit).
05.Tři pláty těstovin vložíme do šťávy z rajčat v nádobě, pokryjeme 1/4 náplně ze syrovátkového sýra, 1/4 špenátu a 1/4 rajčat se šťávou. Tento postup opakujeme ještě třikrát. Poslední část náplně přikryjeme zbylými pláty uvařených těstovin a posypeme zbytkem nastrouhaného sýra Grana Padano a mozzarelly.
06.Nádobu přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C, poté sundáme alobal a pečeme ještě 15 až 20 minut, až se sýr navrchu zapeče.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT