Lasagne se špenátem a rajčaty
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Lasagne se špenátem a rajčaty

Italské lasagne nemusíte připravovat vždy jen s mletým masem, jde to i bez masa. Přesvědčte se na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 lžíce rostlinného oleje Promienna
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 vejce "M"
  • 400 g syrovátkového sýra na italský způsob Pilos
  • 60 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 100 g mozzarelly Lovilio
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 plechovky loupaných krájených rajčat Nostia
  • 15 plátů těstovin lasagne
  • 300 g čerstvého špenátu

POSTUP

Potřebujeme

  • žáruvzdorná nádoba
  • alobal

Postup

V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou, omytou zelenou papriku bez jadérek, nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Nakonec přidáme očištěný česnek nakrájený na tenké plátky, zamícháme a ještě chvíli restujeme. Pánev odložíme z plotýnky a zeleninu necháme vychladnout.

V misce rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme sýr na italský způsob, nadrobno nasekaný česnek, polovinu nastrouhaného sýra Grana Padano a nahrubo nastrouhanou polovinu sýra mozzarella. Osolíme, opepříme a promícháme s restovanou zeleninou.

Rajčata spolu s polovinou šťávy dáme do misky, osolíme a opepříme. Druhou polovinu šťávy vlijeme na dno žáruvzdorné nádoby (nádoba by měla být tak velká, aby se do ní vešly tři pláty těstovin lasagne) a rovnoměrně rozetřeme.

Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu a osolíme. Pláty těstovin vkládáme po částech do vařící vody (tři kusy najednou), vaříme, dokud těstoviny trochu nezměknou (těstoviny by se neměly zcela dovařit).

Tři pláty těstovin vložíme do šťávy z rajčat v nádobě, pokryjeme 1/4 náplně ze syrovátkového sýra, 1/4 špenátu a 1/4 rajčat se šťávou. Tento postup opakujeme ještě třikrát. Poslední část náplně přikryjeme zbylými pláty uvařených těstovin a posypeme zbytkem nastrouhaného sýra Grana Padano a mozzarelly.

Nádobu přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C, poté sundáme alobal a pečeme ještě 15 až 20 minut, až se sýr navrchu zapeče.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU