Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou, omytou zelenou papriku bez jadérek, nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Nakonec přidáme očištěný česnek nakrájený na tenké plátky, zamícháme a ještě chvíli restujeme. Pánev odložíme z plotýnky a zeleninu necháme vychladnout.
V misce rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme sýr na italský způsob, nadrobno nasekaný česnek, polovinu nastrouhaného sýra Grana Padano a nahrubo nastrouhanou polovinu sýra mozzarella. Osolíme, opepříme a promícháme s restovanou zeleninou.
Rajčata spolu s polovinou šťávy dáme do misky, osolíme a opepříme. Druhou polovinu šťávy vlijeme na dno žáruvzdorné nádoby (nádoba by měla být tak velká, aby se do ní vešly tři pláty těstovin lasagne) a rovnoměrně rozetřeme.
Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu a osolíme. Pláty těstovin vkládáme po částech do vařící vody (tři kusy najednou), vaříme, dokud těstoviny trochu nezměknou (těstoviny by se neměly zcela dovařit).
Tři pláty těstovin vložíme do šťávy z rajčat v nádobě, pokryjeme 1/4 náplně ze syrovátkového sýra, 1/4 špenátu a 1/4 rajčat se šťávou. Tento postup opakujeme ještě třikrát. Poslední část náplně přikryjeme zbylými pláty uvařených těstovin a posypeme zbytkem nastrouhaného sýra Grana Padano a mozzarelly.
Nádobu přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C, poté sundáme alobal a pečeme ještě 15 až 20 minut, až se sýr navrchu zapeče.