Roman Paulus
Doba přípravy35 min.

Krůtí salát s těstovinami zeleninou a bazalkou

Připravte si lehký těstovinový salát s krůtím masem a bazalkou podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g krůtích prsou – nudliček Čerstvá porce
  • 400 g bezvaječných těstovin penne Combino
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 g cukety
  • 100 ml olivového oleje Primadonna
  • 100 ml červeného vinného octa Acentino
  • 50 g sušených krájených rajčat Freshona
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 100 g cherry rajčat
  • čerstvá bazalka
  • 100 g rukoly
  • 50 g grana padano Lovilio

POSTUP

Nejprve uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě. Vaříme asi 13 minut za občasného míchání a poté scedíme.

Krůtí nudličky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě trochu olivového oleje. Jakmile česnek získá zlatavou barvu, přidáme na kousky nakrájenou cuketu. Po krátkém pečení přilijeme vinný ocet, nakonec k masu přisypeme uvařené těstoviny a smícháme.

Směs masa s cuketou a těstovinami přendáme do mísy, do které jsme připravili na kousky nakrájená sušená rajčata, na poloviny překrojené olivy a cherry rajčata. Salát promícháme, osolíme, opepříme a přidáme pár kapek olivového oleje a nakrájenou bazalku.

Salát servírujeme při pokojové teplotě, případně vychlazený, ozdobený čerstvou rukolou a hoblinkami sýra Grana Padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU