V novém roce opět fit

V novém roce opět fit

Patříte k těm, kteří se po vánočním a silvestrovském hodování rozhodli v novém roce jíst zdravěji? Pak jste v Kuchyni Lidlu správně.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Patříte k těm, kteří se po vánočním a silvestrovském hodování rozhodli v novém roce jíst zdravěji? Zahájit nový rok aktivním a zdravým životním stylem patří k nejčastějším novoročním předsevzetím. Jaká pravidla byste ovšem měli dodržovat, abyste vydrželi a dosáhli svého cíle?

Důležitá je trpělivost a postupné změny. Svůj životní styl a jídelníček neměňte okamžitě a radikálně, jděte krok za krokem. Na nové aktivity a zdravý jídelníček nemyslete jako na trest, který vás potkal, ale jako na výzvu, jež musíte přijmout. Nejlépe to dokážete, pokud jednotlivé pokrmy budou snadné na přípravu, nápadité a samozřejmě chutné. A spoustu zajímavých receptů na jídla, která prospějí vaší postavě, najdete v Kuchyni Lidlu.

Maso, maso, maso…

Ve svém novém jídelníčku se nemusíte vzdát svých oblíbených surovin, změňte však způsob jejich přípravy. Veškeré maso a ryby můžete místo smažení připravovat na grilu nebo v troubě s minimem tuku. Ochutnejte například jemná kuřecí prsa v jogurtové marinádě, díky níž bude maso šťavnaté a chutné. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu.

Pokud marinády na jogurtové bázi nepatří k vašim oblíbeným a máte raději pikantní chutě, vyzkoušejte recept na kuřecí prsa marinovaná v meruňkovém džemu, chilli a česneku. Takto připravené maso můžete podávat se salátem z rukoly nebo zeleninou vařenou v páře. Skvěle bude ale chutnat v tortille.

Lososa můžete připravovat na několik způsobů. Nejsnadnější a nejrychlejší je grilování, tato možnost je však v zimních měsících poněkud omezená. Stačí ovšem, když gril nahradíte grilovací pánví nebo pečením v troubě. Z alobalu nebo pečicího papíru připravte úhledné balíčky, do kterých vložíte rybu a různé druhy zeleniny. Pak už stačí zakápnout olivovým olejem, přidat bylinky a od skvělého jídla vás dělí pouhá čtvrthodinka. Recept na losos se zeleninou najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Saláty

Skvělým pokrmem, který vám zajistí nevšední chuťové dojmy bez zbytečných kil navíc, jsou různé druhy zeleninových salátů. Velmi důležitá je také čerstvost použitých surovin. Do salátů můžete přidávat grilované maso nebo ryby, které Vám zajistí i dostatečný přísun bílkovin. Přejdete-li na zdravou stravu, je důležité, aby vám připravené pokrmy chutnaly, jen tak je vydržíte pravidelně pojídat. Pokud máte tedy rádi bylinky a koření, máte na půl vyhráno, nebojte se je přidávat v hojné míře.

Jako první jsme vybrali recept na salát z krůtích prsou, křupavé zeleniny a avokáda plný vitaminů a minerálů. Tento salát zachutná i těm, kteří si na salátech příliš nepochutnávají a nevyhledávají je, neboť je skutečně pestrý.

Jestli chcete omezit konzumaci masa nebo ho úplně vypustit, pamatujte, že by se ve vašem jídelníčku měly objevit luštěniny. Skvělou volbou je červená čočka, kterou nemusíte namáčet jako hrách či fazole a rychle se uvaří. Můžete si z ní připravit nejen salát, ale rovněž různé karbanátky, smažené zeleninové kuličky nebo nádivku do pečených paprik. My jsme pro Vás vybrali recept na chutný salát z červené čočky, sýru feta, cherry rajčat a bylinek. Tento pokrm poslouží rovněž jako výborná svačinka do práce.

Krémové polévky

Krémové polévky jsou velice snadné a rychlé na přípravu. V chladnějším období navíc skvěle zahřejí. Obsahují jen minimum surovin - většinou zeleninu, a nějaké bylinky či koření. Zeleninu můžete navíc libovolně kombinovat a obměňovat v závislosti na tom, co zrovna roste či dozrává. Do těchto polévek se skvěle hodí i pečená zelenina, která zvýrazní chuť.

Máte rádi polévky s nádechem Asie? Pokud ano, určitě vyzkoušejte recept na kokosovo-mrkvovou polévku, ve které dominuje kari. Pokud Vám toto spojení zachutná, ochutnejte i polévku z batátů či dýně.

Recept na tento hráškový krém patří asi k těm nejsnadnějším a nejrychlejším, který v Kuchyni Lidlu můžete najít. Stačí jen 5 surovin a 20 minut v kuchyni. Díky tomu jeho příprava je extrémně rychlá a v ušetřeném čase stihnete třeba pár cviků.

Věříme, že se nám tímto rychlým přehledem povedlo přesvědčit vás, že zdravé vaření nevyžaduje příliš času a není náročné. A jak ve svém předsevzetí vydržet a dosáhnout kýženého cíle? Sepište si všechno na papír. Důležité je, abyste se za své výkony rovněž odměnili. Může to být návštěva kina nebo zajímavá kniha. Sami víte, co vás v danou chvíli nejvíce potěší. Dobrým řešením je rovněž najít si parťáka, který vás bude motivovat k další práci a se kterým se budete moci dělit o své úspěchy. Určitě mezi známými najdete osoby, které v novém roce budou mít stejná předsevzetí jako vy. Máte i jiné triky, jak vytrvat? Napište nám o tom v komentářích. Držíme vám palce.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU