V suché pánvi orestujeme strouhaný kokos dozlatova, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor orestujeme v rozehřátém hrnci s olejem dozlatova. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, ochutíme medem, kari kořením a za stálého míchání dále restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Jakmile je mrkev měkká, stáhneme z ohně, přidáme kokosové mléko, orestovaný kokos, rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.
Polévku servírujeme s nasekanou petrželovou natí.
Sýr feta patří mezi poklady řecké kuchyně, ze které se rozšířil do celého světa. Je výtečný, všestranný a pokrmům dodává osobitou chuť a vůni.
Cizrna je po hrachu a fazolích třetí nejrozšířenější luštěnina na světě, oblíbená hlavně v Indii a ve Středozemí. Zjistěte o ní víc!
Italská kuchyně je proslulá nejen pizzou, ale i výbornými sladkostmi. Ze Sicílie pochází hned několik zákusků, které se rozšířily do celého světa.