V suché pánvi orestujeme strouhaný kokos dozlatova, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor orestujeme v rozehřátém hrnci s olejem dozlatova. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, ochutíme medem, kari kořením a za stálého míchání dále restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Jakmile je mrkev měkká, stáhneme z ohně, přidáme kokosové mléko, orestovaný kokos, rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.
Polévku servírujeme s nasekanou petrželovou natí.
Venku se otepluje, rozkvétají první květiny a celá příroda se probouzí. Všude kolem je cítit jaro a na stáncích a trzích se objevují první jarní…
K Velikonocům patří nádivka. To dá rozum! Podívejte se na prověřené i méně známé triky, aby byla ta vaše letošní ze všech nejlepší!
Ačkoli jsou Velikonoce oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, jsou zároveň ozvěnou pohanských svátků a oslav příchodu jara. Název vychází ze spojení…