V suché pánvi orestujeme strouhaný kokos dozlatova, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor orestujeme v rozehřátém hrnci s olejem dozlatova. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, ochutíme medem, kari kořením a za stálého míchání dále restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Jakmile je mrkev měkká, stáhneme z ohně, přidáme kokosové mléko, orestovaný kokos, rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.
Polévku servírujeme s nasekanou petrželovou natí.
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.
Halloween je především americký svátek, ale zabydluje se i v Evropě. Máme pro vás zábavný způsob, jak si s dětmi užít Halloween tak trochu po česku.