Marcel Ihnačák
Doba přípravy20 min.

Červená čočka se sýrem feta a bylinkami

Ochutnejte nevšední čočkový salát se sýrem feta. Recept na tento pokrm a na další chutné saláty najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g červené čočky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2× bobkové listy Mikado
  • 2× stroužky česneku
  • 2× papriky (žlutá a červená)
  • 4× řapíkatých celerů
  • 3× lahůdkové cibulky
  • 150 g cherry rajčat
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • bílý vinný ocet Acentino
  • 1 hrst čerstvých bylinek (bazalka, listová petržel, máta)
  • 200 g sýru feta Eridanous
  • 125 g rukoly

POSTUP

Červenou čočku vaříme ve vroucí osolené vodě s bobkovým listem a česnekem asi 4 – 5 minut. Dáváme pozor, aby se čočka nerozvařila. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Mezitím očistíme a omyjeme všechnu zeleninu. Papriky, řapíkatý celer a lahůdkovou cibulku nakrájíme na menší kostky. Cherry rajčata nakrájíme podle velikosti na čtvrtiny nebo poloviny. Zeleninu přendáme do větší mísy, přidáme scezenou čočku, ze které jsme vyndali bobkové listy a česnek. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem a zlehka promícháme.

Tip: Vinný ocet můžeme nahradit citronovou šťávou.

Přidáme nadrobno nasekané bylinky a na větší kousky nakrájený sýr feta. Promícháme a podle potřeby osolíme, opepříme a dochutíme vinným octem.

Servírování

Salát servírujeme za studena ozdobený lístky rukoly a pokapaný olivovým olejem. Můžeme podávat jako vegetariánské jídlo nebo jako přílohu ke grilovanému masu nebo rybě.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU