Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zelí nakrouháme na nudličky, přidáme kmín, nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a propracujeme rukama, aby se ze zelí uvolnila šťáva. Přilijeme olej a ocet, znovu propracujeme a necháme odstát.
Videorecept, jak připravit zelný salát, naleznete v Kuchyni Lidlu zde.
Maso dobře okořeníme pastou z cukru, sušeného česneku, sušené cibule, práškové hořčice, soli, pepře, čerstvého tymiánu, uzené papriky a olivového oleje.
Vložíme do grilovací misky, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pomalu grilujeme v rozehřátém grilu na 150 °C na nepřímém žáru 4-5 hodin, až se maso začne úplně rozpadat. První 2 hodiny můžeme zakrýt alobalem, poté přidáme odštěpky z tvrdého dřeva, které jsme alespoň 30 min namáčeli ve vodě, a dopékáme bez alobalu. Během grilování průběžně kontrolujeme a podléváme pivem.
Po vyndání masa z grilu ho přendáme do misky a vidličkou roztrháme na vlákna. Maso smícháme s barbecue omáčkou a část omáčky připravíme i zvlášť do mističky.
Videorecept, jak připravit hamburgerové housky a barbecue omáčku, naleznete v Kulinářské akademii Lidlu.
Hamburgerové housky podélně rozkrojíme, vrchní část opečeme na grilu a spodní část obložíme trhaným masem, posypeme strouhaným sýrem a dáme také rozpéct.
Mezitím nakrájíme cibuli na nudličky a do mističky připravíme nakládané okurky.
Rozpečené housky vyndáme z grilu, na spodní stranu s masem přidáme zelný salát, nakrájenou červenou cibuli a přiklopíme vrchní částí housky.
Podáváme spolu s předpřipravenými mističkami s okurkami a barbecue omáčkou.