Roláda je vděčný pokrm. Je vhodný jako předkrm, hlavní jídlo i jako dezert. Na slano se roláda obvykle připravuje z kousku masa do kterého je zarolována náplň. Na sladko se připravuje stejně, jen se použije tenké piškotové těsto a jako náplň chutný krém. Recepty na slané a sladké rolády najdete v Kuchyni Lidlu. Roman Paulus i Marcel Ihnačák používají ve svých receptech drůbeží maso. Roman doporučuje naplnit kuřecí prso brusinkami, oproti tomu Marcel zvolil jako náplň dýni. Jako dezert doporučuje čajovou roládu s mléčným krémem. Připravte si opravdovou hostinu!
Přemýšlíte, jak si udělat hezký svátek matek? Anebo jak z obyčejného dne udělat sváteční? Dopřejte si pomalou snídani, neboli brunch, který bude…
Začíná být krásně, příroda se pomalu probouzí a to je každoroční znamení, že bychom měli provětrat kuchyň. Ne snad proto, že se to „musí“, ale proto,…
Nádivka, knedlíky, polévka, čaj… to všechno z plevele, který roste v každém příkopu a pálí jako čert.