Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou

Kuřecí roláda s nevšední brusinkovou nádivkou vám zachutná. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Brusinková nádivka

  • 50 g žampionů
  • 1 malá cibule
  • 150 g bílého toastového chleba La Cestera
  • sůl
  • 100 g sušených brusinek Alesto
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 vejce "M"
  • 2 hrsti čerstvé listové petržele
  • 50 g másla Pilos

Kuřecí roláda

  • 1 celé kuře Čerstvá porce
  • olivový olej Luccese
  • 1 hrst čerstvého tymiánu

Glazovaná kedlubna

  • 25 g másla Pilos
  • 2 kedlubny
  • 3 polév. lž. vody na podlití
  • alobal
  • provázek

POSTUP

Brusinková nádivka

Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli najemno. Z toastového chleba odřízneme kůrku, nakrájíme na kostičky, přendáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme brusinky, celé vejce a hrst najemno nasekané petrželky. V rozpálené pánvi rozehřejeme 50 g másla a orestujeme nakrájenou cibuli se žampiony. Ještě teplé přidáme do misky k chlebu, důkladně promícháme a necháme pár minut odstát.

Kuřecí roláda

Kuře omyjeme a začneme vykosťovat tak, abychom neporušili kůži. Nejdříve odřízneme křídla, poté kuře otočíme a nařízneme na zádech od biskupa po krk. Ostrým nožem seřezáváme maso od kostí směrem k prsům až k hrudní kosti. Celá kostra se poté pěkně oddělí a můžeme ji snadno vyjmout. Odřízneme přebytečnou kůži a vykostíme ještě stehna. Kuře rozprostřeme na pracovní desce kůží dolů. Abychom získali větší plochu na srolování, maso můžeme ještě naříznout a rozložit.

Kuře osolíme, opepříme, polovinu potřeme nádivkou a srolujeme, začínáme od části s nádivkou. Větší kus alobalu pokapeme olivovým olejem a položíme na něj kuřecí roládu, navrch poklademe větvičky čerstvého tymiánu, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Roládu důkladně zabalíme do alobalu a pevně svážeme provázkem. Pečeme na plechu vyloženém alobalem v troubě předehřáté na 170 °C podle velikosti rolády 45 až 50 minut. Po upečení roládu opatrně vybalíme z alobalu a necháme chvíli odpočinout, aby se lépe krájela.

Tip: Podívejte do naší Kulinářské akademie, kde Vám Roman Paulus krok za krokem vysvětlí, jak vykostit kuře.

Glazovaná kedlubna

Očištěnou kedlubnu nakrájíme na plátky a uvaříme v mírně osolené vodě. V rozehřáté pánvi rozehřejeme asi 25 g másla, přidáme kedlubnu, opepříme, podlijeme vodou, přidáme hrst nasekané listové petržele a necháme chvíli glazovat.

Víte, že....

Glazování je dušení masa nebo zeleniny v malém množství šťávy, vody nebo vývaru, dokud tekutina na surovinách nevytvoří glazuru? Lesk můžeme zvýšit přidáním másla nebo medu.

Servírování

Roládu nakrájíme na plátky a servírujeme na mělkém talíři spolu s glazovanou kedlubnou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU